Imatran Voima

Voiman edustus matkaa tiistaina Kotkaan KoRen vieraaksi

Voiman toimitus on ollut taas aktiivinen ja tehnyt ennakkohaastattelut KoRe otteluun. Seuraavassa valmentaja Tomi Variksen ja puolustaja Saku Sikiön mietteitä.

Saku Sikiö

Mitä fiiliksiä alkukaudesta?

Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Tuntuu, että olemme menneet pelillisesti eteenpäin uusien asioiden myötä. Alkukausi on vaikuttanut lupaavalta.

Pelaat samaan aikaan Imatran Voimassa miesten kakkosdivisioonaa ja Lappeenrannan NST:ssä A-nuorten SM-sarjaa. Onko vaikeaa pelata isoja minuutteja kahdessa eri joukkueessa, joissa painotetaan pelillisesti aika lailla erilaisia asioita?

Välillä tuntuu hiukan vaikealta pelata. Olen huomannut, että saatan viedä toisesta pelityylistä asioita toiseen pelityyliin ja se saattaa välillä haitata pelaamista. Parhaassa tapauksessa siitä voi kuitenkin olla hyötyä.

Kummasta pelityylistä tykkäät enemmän? Ja kummassa sarjassa on mieluisampi pelata?

Voiman pelityylistä tykkään enemmän, koska sitä on mielestäni helpompi pelata. Junnuissa jo pelattiin samalla pelityylillä ja oli sama valmentaja. NST:n pelityyliä olen harjoitellut vain talentti- ja pohjolaleireillä. Voimassa on myös kivempi pelata ehkä juuri pelityylin myötä. Porukka on myös tutumpi.

Minkälaista peliä odotat tiistailta?

Mielenkiintoista nähdä, miten onnistumme vieraissa, kun kotona on mennyt niin hyvin. Odotan, että pystyisimme jatkamaan hyvää puolustuspeliä isommasta kentästä huolimatta.

Tomi Varis

Pelasitte edellisenä viikonloppuna kaksi tiukkaa peliä, voititte SB Heinolan ja hävisitte rankkareilla divarin PSS:lle. Mitkä fiilikset viikonlopusta jäi?

Hyvät fiilikset. Varmasti antaa joukkueelle itseluottamusta. Tottakai siinä oli pieni siivu extra-asennetta siinä PSS pelissä, mutta sama asenne täytyy pystyä pitämään jokaista vastustajaa vastaan. Siinä jos onnistutaan, on paremmat mahdollisuudet voittaa otteluita.

Tiistaina matkaatte Kotkaan KoRen vieraaksi. Minkälaista peliä odotat?

Kotka ei ole ollut ikinä helppo paikka Voimalle pelata. Ensimmäinen asia on se, että uskotaan ja luotetaan itseemme myös vieraskentällä. Faktahan se on, että alusta on vaikeampi pelata, kun siirrytään harjoituspaikkamme huippualustalta parketille. Ero on paljon suurempi kuin aiempina vuosina. Mutta Savonlinnassa jo huomattiin, että itseluottamustaso kun nousee ja luottamus omaan tekemiseen kestää, kaikki on mahdollista. Olemme miettineet keinoja vieraspeleihin valmistautumiseen ja uskon, että siinä tulemme menemään tällä kaudella eteenpäin. Meidän täytyy pystyä pelaamaan myös vieraissa hyvällä itseluottamuksella, jos aiomme edes ajatella sarjanousua jonakin päivänä.

Kauden toinen vieraspeli siis edessä, ensimmäisen ottelun peliin lähtö oli surkea. Mitä tehdään toisin, ettei se toistu?

Siinä ne isot haasteet ovat, mutta peliin lähdetään eritavalla, kuin Savonlinnassa. Täytyy kokeilla eri teemoja. Silloin ei onnistuttu peliin valmistautumisessa ja lähdössä, vaikka kaikki vaikutti todella hyvältä.

Imatran Voima

Aikaisempia kirjoituksia

Imatran Voima

Perinteikkään Urheiluseuran pääpaino on tänä päivänä salibandyssä, jota harrastetaan 5-vuotiaasta aina aikuisiin asti. Voima sai Nuoren Suomen sinettistatuksen keväällä 2013 laadukkaasta seuratoiminnasta ensimmäisenä palloiluseurana Imatralla ja salibandyseurana Itä-Suomessa.

Uusimmat mielipiteet