Imatran Voima

Voiman edustus kaatoi SB Heinolan

Voima – SB Heinola 10-6 (2-2) (7-2) (1-2)

 

Ottelun ensimmäinen erä eteni erittäin tasaisissa merkeissä. Paikkoja tuli molempiin päihin, mutta maalivahdit torjuivat hyvin ja osa vedoista meni niin sanotusti seinille. Voima aloitti maalinteon ajassa 08:10, kun luottopuolustaja Jarno Luostarinen toimitti pallon korkeana maalille, Niklas Santala otti pallon rinnalla haltuun ja löi rystyllä verkon perukoille. Ehti kulua vain 21 sekuntia, kun SB Heinola iski tasoitusosuman. Pari minuuttia myöhemmin Heinola onnistui toistamiseen ja johti ottelua näinollen 1-2. Voiman parhaana palkittu Mika Hietamäki kuittasi vielä tämän jälkeen upealla yksilösuorituksella lukemiksi 2-2. Ensimmäinen erä eteni loppuun todella tasaisissa merkeissä.

Toisen erän alkuun kotijoukkueen Toni Soikkeli joutui puolustamaan rikkeen arvoisesti, jota seurasi rangaistuslaukaus. Vastustaja onnistui tyrimään rangaistuslaukauksen, mutta ylivoima tuotti tulosta. Hetkeä myöhemmin Heinola onnistui uudestaan ja karkasi kahden maalin johtoon. Voiman takaa-ajo alkoi ajassa 27.41, kun Jerry Rautio lapioi maalin edestä ylivoimalla lukemiksi 3-4. Ajassa 30:01 Voima nousi tasoihin, kun vastustaja pomputti palloa alakerrassa ja kärkikarvaaja Kalle Uotila oli hereillä. Kotijoukkue sai tästä hyvän draivin päälle ja teki 16 sekunnissa kaksi osumaa, ensin Teppo Räsänen viimeisteli oman laukauksen reboundinsa, jonka jälkeen Toni Soikkeli laukoi pallon puolesta kentästä verkon perukoille. SB Heinola otti ottelun toisen jäähynsä ja sai taas huomata ettei se kannata. Soikkeli laukoi tutulta paikalta ylivoimalla ja tilanne 7-4. Tämän jälkeen nähtiin ilkeännäköinen tilanne, kun vierasjoukkueen pelaaja taklasi polvella Henri Peltosta. Säikähdyksellä kuitenkin selvittiin ja Henri pystyi jatkamaan peliä. Tuomari näki tilanteen hyvin ja näytti punaista korttia vastustajalle. Näin ollen Voima pääsi pelaamaan toisen erän lopun ja hieman kolmannen erän alkua ylivoimalla. Ylivoiman alkuun Toni Soikkeli iski kolmannen maalinsa jälleen tutulta paikalta. Toisen erän lopussa myös kotijoukkueen ’kakkos’ ylivoima onnistui, kun Jukka Hasu löi maalin edestä tilanteeksi 9-4.

Kolmanteen erään kotijoukkue passivoitui todella pahasti ja oli ajoittain aikamoisessa pesukoneessa. Jaksettiin kuitenkin puolustaa nöyrästi ja mennä peittämään vetoja. Heinola pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa, eikä jättänyt sitä käyttämättä. Ajassa 44:28 ylivoimamaali ja numerot kaventuivat 9-5. Muutamaa minuuttia myöhemmin Heinola onnistui uudelleen ja kavensi pelin 6-6. Voima jaksoi edelleen puolustaa nöyrästi ja sai myös hiljalleen omasta pelistään kiinni, eikä Heinola päässyt missään vaiheessa aloittamaan kunnolla loppukiriä. Ajassa 57:35 Jukka Hasu iski loppusinetin ottelulle ja Mika Hietamäki saalisti jo päivän kolmannen syöttöpisteensä.

Ikiliikkuja Matti Huhtiranta, mitkä fiilikset heti ottelun jälkeen?

Pirun hyvät fiilikset! Oli kiva voittaa. Etenkin kun oli paljon tuttuja vastustajajoukkueessa.

Toisen erän jälkimmäinen puolisko oli teiltä todella hienoa peliä, mistä sellainen vire tuli?

Toteutettiin nöyrästi omaa pelitapaamme, saatiin sitä kautta onnistumisia ja hyvä flow päälle. Katsomossa oli myös älyttömän hieno tunnelma päällä ja siitä tuli hyvää virtaa kentälle.

Millä fiiliksillä sunnuntaina divarijoukkue PSS:ää vastaan?

Hyvillä fiiliksillä. Lähdetään haastamaan korkeammalla sarjatasolla pelaavaa joukkuetta ja katsomaan millainen ero on. Olen kuullut, että vastustajalla on isoja äijiä, joten lähdetään ottamaan miehestä mittaa.

Riittääkö ikiliikkujan virta kahteen kovaan peliin samana viikonloppuna?

Riittää.

 

Ottelua seurasi 267 katsojaa, Voima kiittää! Tunnelma oli erittäin korkealla ja yleisö eli hienosti pelissä mukana. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti sunnuntaita, kun Voiman vieraaksi saapuu divarijoukkue PSS. Toivottavasti silloin saadaan yhtä paljon väkeä katsomoon ja samanlainen tunnelma halliin!

 

Voiman toimitus

Imatran Voima

Aikaisempia kirjoituksia

Imatran Voima

Perinteikkään Urheiluseuran pääpaino on tänä päivänä salibandyssä, jota harrastetaan 5-vuotiaasta aina aikuisiin asti. Voima sai Nuoren Suomen sinettistatuksen keväällä 2013 laadukkaasta seuratoiminnasta ensimmäisenä palloiluseurana Imatralla ja salibandyseurana Itä-Suomessa.

Uusimmat mielipiteet