Imatran Voima

Tunnelmia ennen Voiman edustuksen illan ottelua

Voiman toimitus tiedusteli edustusjoukkueen valmentaja Anssi Hirnin ja hyökkääjä Kalle Uotilan tunnelmia ennen illan ottelua.

 

Anssi Hirn

Mitkä fiilikset alkukaudesta?

Hyvät fiilikset. Pelitapa on muuttunut todella paljon ja se on mennyt odotusarvoja paremmin perille. Nuorille pelaajille tietysti onkin helpompi opettaa, mutta se on yllättänyt, miten vanhat konkarit ovat oppineet. Tietysti harjoituspeleille ei kannata laskea arvoa, ne on harjoituspelejä. Toinen sarjapeli Savonlinnassa toi paljon positiivisuutta joukkueeseen. Kokonaisuutena oikein hyvät fiilikset. Ollut hyvä tekemisen meininki ja tekemisen taso peleissä.

Tänään sarjan ennakkosuosikki SB Heinola tulee vierailemaan Imatralle. Mitä odotat illan ottelulta?

Oletusarvona sarjan kovin joukkue vastassa ja meidän pieneen NHL tyyppiseen kaukaloon odotan todella kovaa peliä. Uskon ja toivon, että pystymme haastamaan kaverin meidän omilla vahvuuksilla. Sen taakse ei ikinä saisi mennä, mutta meidän kärkihyökkääjä tippui rosterista ja -98 syntynyt junnu nostetaan tilalle, niin kyllä se jännitystä nostaa pintaan. Hyvät odottavat fiilikset pelistä. Hyvällä pelillä tulemme haastamaan ennakkosuosikin.

Alla kaksi hienoa voittoa. Millä tavalla hyvä draivi saadaan taas tänään päälle?

Kyllä varmasti Savonlinnan ihmeestä lähtien saadaan tuotua positiivisia asioita peliinvalmistautumiseen ja henkisen puolen asioihin. On tullut paljon onnistumisia ja hyvää tulosta saatu sitä kautta. Minkään näköiseen leijumiseen tai asennevammaan ei ole minkäänlaista varaa, mutta eiköhän vastustaja pidä siitä huolen, ettei napit auki lähdetä pelaamaan. Positiivisuuden kautta mennään.

Sunnuntaina divarijoukkue PSS:ää vastaan Suomen Cupin peli, millä fiiliksillä haastamaan ylemmän sarjatason joukkuetta?

Siihen en oikeastaan ole uhrannut ajatustaollenkaan. Tänään on niin kova peli, niin ensin mietitään tämä peli alta pois. Tottakai samalla tavalla sunnuntaina ollaan haastajan asemassa kuten tänäänkin. Kaveri sarjaporrasta ylempänä, joten todella hieno mahdollisuus meille päästä haastamaan PSS. Saadaan hyvä tasonmittaus myös siitä, missä ollaan menossa verrattuna oman sarjan joukkueisiin nähden. PSS:n edustusjoukkueesta ei  minulla ole mitään tietoa. Junnut ovat siellä hyvin liikkuvia,syötteleviä ja fyysisiä. Jos samat merkit paikkansa pitää, tulee pelistä todella kova ja vauhdikas.

 

Kalle Uotila

Tulit Hyvinkäältä Imatralle saman sarjatason joukkueesta. Tehdäänkö jotakin asioita eritavalla ja jos tehdään niin mitä?

Fysiikkavalmennus on paremmalla tasolla ja fysiikkaa treenataan paljon enemmän. Hyvinkäällä vedettiin vain kesäisin omatoimisesti. Seurassa tuntuu olevan aika monta taustatoimijaa ja tuntuu että seuran taustat pyörivät hyvin. Siinä suuri ero Hyvinkääseen. Siellä vain 1-2 henkilöä, jotka hoitivat edustusjoukkueen asioita.

Miten olet päässyt joukkueeseen sisään?

Ihan hyvin olen päässyt sisään. Tuntuu joukkueessa olevan älyttömän hyvä joukkuehenki ja itsekin päässyt siihen meininkiin jo mukaan. Kivalta tuntuu pelata täällä.

Entä joukkueen pelitapaan?

Aivan uusi pelitapa itselleni ja uudet pelikaverit, joten aluksi oli hankalaa lähteä pelaamaan. Oli myös pieni loukkaantuminen juuri ennen kauden alkua, joten en päässyt valmistautumaan kauteen siten, kuin olisin halunnut. Mutta niinhän sitä sanotaan, että hiljaa hyvä tulee.

Mitkä fiilikset ennen illan peliä sarjan ennakkosuosikkia SB Heinolaa vastaan?

Ei tässä. Ihan hyvä fiilis. Päästään kokeilemaan, millä tasolla mennään. Nähdään ollaanko kärjen mukana vai onko vielä paljon tekemistä. Varmasti laitetaan tiukasti kampoihin illalla.

Minkälainen fiilis pelata Imatralla kotipelit? Mitä eroa Hyvinkääseen?

Hyvä meininki ollut Imatralla. Kiva määrä katsojia ja kiva pelata kun on tunnelmaa hallissa. Siitä saa lisää virtaa kentällä. Hyvinkäällä oli about puolet vähemmän katsojia, suurempi halli ja hiljaisempaa väkeä, joten tunnelma ei ollut yhtä hyvä.

Vapaa sana?

Kaikki tänään lehtereille katsomaan huippu salibandya ja kannustamaan Voima voittoon!

Imatran Voima

Aikaisempia kirjoituksia

Imatran Voima

Perinteikkään Urheiluseuran pääpaino on tänä päivänä salibandyssä, jota harrastetaan 5-vuotiaasta aina aikuisiin asti. Voima sai Nuoren Suomen sinettistatuksen keväällä 2013 laadukkaasta seuratoiminnasta ensimmäisenä palloiluseurana Imatralla ja salibandyseurana Itä-Suomessa.

Uusimmat mielipiteet