Imatran Voima

Voiman edustus haki vierasvoiton Savonlinnasta

Synkkänä torstai-iltana edustusjoukkue matkasi Savonlinnaan Top Teamin vieraaksi. Ottelu oli erittäin värikäs ja viihtyisä, jonka edustujoukkue onnistui voittamaan lopulta lukemin 10-11 (5-0, 4-3, 1-8). Toisen erän viimeisellä minuutilla Top Team johti peliä vielä 9-1, mutta kaksi pukukoppimaalia ja kahden erän jälkeen peli oli 9-3. Viimeiseen erään edustusjoukkue tuli aivan uudella ilmeellä ja hivuttautui maali maalilta rinnalle ja lopulta ohi. Viimeinen erä siis 1-8 edustukselle. Edustusjoukkueen parhaana palkittiin Lasse Heiskanen muhkeilla 4+1 tehoillaan.

Voiman toimitus haastatteli joukkueen valmennusta ja Lasse Heiskasta ottelun jälkeen.

Valmennus

Mietteitä ottelusta?

Anssi Hirn: Aikamoinen draamankaari saatiin aikaan, tunteet vaihtuivat parhaan ystävän hautajaisista parhaan ystävän häihin. Luokattoman huono peliin lähtö ja kaksi ensimmäistä erää mentiin isät vs pojat tyyliin Top Teamin johdolla. Parin ensimmäisen maalin jälkeen joukkueen sisäinen hierarkia hajosi ja alettiin etsimään syitä penkiltä yms. Toisella erätauolla pidettiin aika vakavasanainen puhuttelu kopissa ja tehtiin hiukan pelillisiä muutoksia, jonka jälkeen peli alkoi sujumaan. Alettiin pelaamaan omaa peliä ja kaveri jäätyi aivan täysin.

Tomi Varis: Vieraspelit ovat olleet meille aina vaikeita asenteellisesti, mutta siihen pyritään tekemään muutosta. Luulin, että oltiin menty askel eteenpäin sillä saralla, mutta vanhat möröt heräsivät henkiin taas vaikeilla hetkillä. Tällä kaudella tullaan opettelemaan kantapään kautta, miten vaihtopenkillä käyttäydytään pelin aikana. Se on karhunpalvelus pelaajille, jos annamme heidän käyttäytyä miten sattuu. Emme ole ”curling” valmentajia...

Miksi alku oli niin huono?

Ei onnistuttu peliin valmistautumisessa kunnolla. Keskityttiin liikaa vastustajaan ja peluutettiin liikaa sen mukaan, se oli totaalisen väärävalinta ja peluutus sekoitti varmasti monen pelaajan pään. Siitä valmennus ottaa täyden vastuun. Sen taakse ei pidä kuitenkaan kokonaan mennä, valmistautumistakin pitää saada paremmaksi. Siitä vastuu on jokaisella pelaajalla itsellään. Pari epäonnistumista pelin alkuun ja leuat laskivat rintaan ja alettiin keskittymään täysin vääriin asioihin.

Mikä käänsi ottelun lopulta teidän hyväksi?

Toisella erätauolla pidetty puhuttelu varmasti herätti joukkuetta. Palattiin myös normipeluutukseen ja alettiin keskittymään vain omaan peliin. Saatiin myös muutama onnistuminen, mikä ruokki joukkuetta. Onnistuttiin myös saamaan kaveri aika aseettomaksi.

Mitä täytyy tehdä eri tavalla ennen seuraavaa ottelua?

Mentaalinen puoli täytyy saada kuntoon ja tunnetaso kohdalleen. Mahdollisesti alkulämmittelyyn täytyy keksiä jotakin uutta, jotta saadaan kaikki valmiiksi pelin alkuun. Sekä henkisesti että fyysisesti.

 

Lasse Heiskanen

Päällimmäiset mietteet ottelusta?

Ensimmäisenä tulee mieleen se, etten ole koskaan ennen nähnyt tällaista ottelua. Pelillisesti surkea esitys meiltä ja jäi pelkkää opeteltavaa sen suhteen. Kaksi ensimmäistä erää oltiin täysin vastaantulijoita ja kädet tärisi. Oli nuori joukkue vastassa ja heillä onneksi tärisi kädet kahta kauheammin viimeisessä erässä.

Mikä käänsi ottelun teille?

Niinhän sitä sanotaan, että takaa on helppo tulla. Saatiin muutama hyvä onnistuminen kolmannen erän alkuun ja sitä kautta hyvä flow tila.

Mitä täytyy parantaa seuraavaan otteluun?

Peliin valmistautumiseen täytyy keksiä jotakin uutta. Alkulämpät mahdollisesti hiukan terävämmin. Täytyy myös keskittyä vain omaan pelaamiseen, alusta, bussijalat yms ovat vain tekosyitä.

Vapaa sana?

Enää ei tarvitse puhua Sysmän ihmeestä, nykyään voidaan puhua Savonlinnan ihmeestä. 

Imatran Voima

Aikaisempia kirjoituksia

Imatran Voima

Perinteikkään Urheiluseuran pääpaino on tänä päivänä salibandyssä, jota harrastetaan 5-vuotiaasta aina aikuisiin asti. Voima sai Nuoren Suomen sinettistatuksen keväällä 2013 laadukkaasta seuratoiminnasta ensimmäisenä palloiluseurana Imatralla ja salibandyseurana Itä-Suomessa.

Uusimmat mielipiteet