Imatran Voima

Voiman edustusjoukkue matkaa Savonlinnaan haastamaan Top Teamin

Imatran Voiman toimitus haastatteli joukkueen valmentajaa Tomi Varista ja puolustaja Toni Soikkelia. Haastattelussa kysyttiin hiukan mietteitä kauden avauspelistä ja tulevasta pelistä Savonlinnalaista Top Teamia vastaan. <!--break-->

 

Tomi Varis

 

Sarja-avauksessa kärsitte niukan tappion Hatsinaa vastaan. Mitä hyvää näit omiesi esityksessä?

Peli pysyi aika hyvin kasassa 47 minuuttia. Tapettiin aika paljon alivoimaa sen aikana, joten alivoima toimi hyvin. Sieltä nostaisin esiin kokeneesta kaartista Toni Soikkelin. Kokenutkin kettu pystyy näköjään oppia uusia pelitapoja ja se tuo itseluottamusta valmentajalle. Hyvällä energialla oltiin liikenteessä koko ottelu. Vaikka lataus meinasi mennä jossakin vaiheessa jopa hiukan yli, saatiin pidettyä mentaalinen kontrolli kasassa. Nostetaan vielä esille nuorten poikien esitykset. Esimerkiksi Joona Parviainen näytti, että pystyy pelata jo miesten pelejä, kunhan on sataprosenttisesti asenteella mukana. Myös vielä nuoremmista saatiin hyviä näyttöjä (Joona Heiskanen), joka antaa uskoa tulevaisuudelle. Harjoituspelikaudelta oltiin menty siinä eteenpäin, että maalipaikoista alettiin laittamaan palloa reppuun paremmalla prosentilla.

Entä mitä huonoa?

Peliä on katseltu videolta moneen otteeseen ja kyllä sieltä vielä älyttömästi kehitettävää löytyy. Isossa kuvassa huonoa oli se, että oltiin ensin 47 minuuttia niskan päällä ja sen jälkeen menetettiin ote täysin totaalisesti, etenkin yhden kentän osalta. Itse valmentajana en osannut reagoida siihen ja tiivistää peluutusta siten, että miehet ja ketjut, jotka olivat  kuumia, olisivat olleet kentällä. Toiset kentät/miehet putosivat enemmän kyydistä kuin toiset. Huonoa oli myös se, että otettiin liikaa jäähyjä. Etenkin typerät käytösrangaistukset, joita ei saa tulla peleissä. Keskittyminen täytyy pystyä pitämään pelissä, eikä tuomareissa tai missään muussakaan.

Seuraava ottelu Savonlinnassa Top Teamia vastaan, minkälaista ottelua odotat?

Vastassa on divarikokemusta viime kaudelta, eli sarjaputoaja vastassa. Siellä paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet viimekaudella huomattavasti kovempaa sarjaa. Vastaan tulee varmasti tietyllä tavalla rutinoituneempi joukkue, mitä meillä on. Meillä on paljon uudistettuja asioita ja projektimme on vasta alkutaipaleella. Uskon kuitenkin, että pystymme haastamaan Top Teamin aivan täysillä. Peli pelataan huomattavasti isommalla kentällä, kuin missä harjoittelemme. Aikaisempina vuosina isompi kenttä on aiheuttanut meille ehkä jopa enemmän ongelmia, mutta uuden pelitapamme myötä, isosta kentästä on enemmän apua. Peliin täytyy saada hyvä lataus ja draivi päälle heti alusta asti. Aikaisemmilla kausilla vierasotteluissa on ollut huonoa asennetta, mutta sellaista ei hyväksytä tällä kaudella. Pyritään saamaan tietty rentous mukaan myös vieraspeleihin.

Millä eväillä Top Team kaatuu?

Top Team kaatuu, jos pystymme toteuttamaan niitä asioita, mitä on painotettu. Pyrimme myös tappamaan Top Teamin pelihuumoria.

Vapaa sana?

Lintu.

 

Toni Soikkeli

 

Sarja-avauksessa kärsitte niukan tappion, minkälainen peli mielestäsi oli teiltä? Mikä käänsi ottelun Hatsinalle?

Pitkälle saatiin tehtyä valmentajan toivomaa pelitapaa ja pakka pysyi hyvin kasassa, eikä kaveri päässyt hyville tekopaikoille. Arkuus iski kolmannessa erässä ja unohdettiin oma peli. Ei osattu pitää kahden ensimmäisen erän menoa päällä. Vielä vähän treeniä niin eiköhän homma ala toimimaan kunnolla.

Millä mielillä lähdet torstaina Savonlinnaan haastamaan Top Teamin?

Aina kiva paikka pelata Top Teamia vastaan. paljon hyviä ja huonoja muistoja. Siellä on noustu ja oltu nousematta eri sarjaportailla. Paljon tuttuja pelannut ainakin ennen, en tiedä pelaako heistä vielä moni. Itse olen vähän kipeänä ja kuumetta pukkaa, toivottavasti paranen pelikuntoon.

Mitä pitää parantaa edellisestä pelistä, jotta pisteet matkaavat mukananne Imatralle?

Peli pitää pysyä kasassa 60 minuuttia. Oma peli kun kestää niin pisteet tulee kotiin. 

 

Top Team - Edustusjoukkue

Torstaina 10.10.2013

Klo: 18.30

Savonlinna, OKL-Halli

Imatran Voima

Aikaisempia kirjoituksia

Imatran Voima

Perinteikkään Urheiluseuran pääpaino on tänä päivänä salibandyssä, jota harrastetaan 5-vuotiaasta aina aikuisiin asti. Voima sai Nuoren Suomen sinettistatuksen keväällä 2013 laadukkaasta seuratoiminnasta ensimmäisenä palloiluseurana Imatralla ja salibandyseurana Itä-Suomessa.

Uusimmat mielipiteet