Imatran Voima

Imatran Voiman edustusjoukkueen kauden avaus

 

Voima avaa kautensa miesten kakkosdivarissa Mikkelin Hatsinaa vastaan tänään illalla. Ottelu pelataan Imatran Urheilutalolla klo 19.00 alkaen. Iltaa varten Voiman toimitus haastatteli joukkueen kapteenia Teppo räsästä ja valmentaja Tomi Varista.

 

Teppo Räsänen

 

Mitä mieltä olet tämän kauden joukkueesta ja miten arvioisit joukkueen pärjäävän tällä kaudella?

Joukkue on hyvä ja koko kesä on treenattu hyvin. Uskoisin, että joukkue on paras joukkue moneen vuoteen. Alkukausi näyttää miten pärjätään, toivottavasti ukot pysyy terveenä ja keväällä pelattaisiin divarin karsinnoissa. Itse koen divarikarsinnat realistiseksi tavoitteeksi joukkueelle.

 

Millä fiiliksillä illan sarja-avaukseen?

Hyvillä mielillä, sitä on taas odoteltu, että kausi alkaa. Hyvin odottavat fiilikset. Ensimmäinen kunnon mittari uudelle pelisysteemillemme.

 

Minkälaista peliä odotat illalta?

Hatsinan kanssa on aina ollut tiukkia vääntöjä. Muutenkin sarjasta tulossa todella tasainen tällä kaudella. Pelissä tulee olemaan paljon vauhtia ja kova porukka on vastassa. Peli tulee olemaan varmasti todella tiukka, mutta toivotaan, että kääntyy meille.

 

Mitä/ketä/keitä tänään kannattaa seurata?

Heiskasen Lasse, niinkuin aina. Monena vuotena ollut joukkueen paras pistemies. Maalivahti Olli Holma, hänellä on edessään ensimmäinen miesten sarjapeli. Illan kokoonpanossa on myös 15-vuotias Joona Heiskanen, joka nostettiin kokoonpanoon seuran C1-junioreista paikkaamaan poissaoloja.

 

Miksi voiman pelejä kannattaa tulla seuraamaan?

Vauhdikasta ja tapahtumarikasta peliä. Peleissä on paljon tunnetta.

 

Vapaa sana?

Toivotaan että porukkaa tulee katsomaan, se lisää fiilistä kentällä. Sitä kautta voittojen tielle.

 

Tomi Varis

 

Minkälainen joukkue Voima on tällä kaudella?

Joukkue on paljon sitoutuneempi kuin aikaisempina kausina. Uskaltaisin sanoa jo näin alkukaudesta, että joukkue on myös paljon yhtenäisempi kuin aiemmin. Vanhatkin konkarit ovat toteuttaneet uusia asioita ja selkeästi haluavat oppia lisää. Uudet asiat eivät välttämättä näy heti ensimmäisestä pelistä lähtien todenteolla kentällä, mutta kauden mittaan varmasti tulosta alkaa syntymään. Myös oheisharjoittelu on sujunut mallikkaasti koko kesän alusta lähtien.

 

Minkälaista sarjaa odotat tältä kaudelta?

Sarja tulee olemaan varmasti erittäin tasainen. Veikkaisin, että Suomen mittakaavassa kakkosdivareista kovimpia, ellei jopa kovin. Sarjassa on paljon tasaisia joukkueita ja pelejä tullaan pelaamaan ristiin. Lohkon sijoitukset tullaan näkemään vasta viimeisten kierrosten aikana.

 

Tänään sarja-avaus Mikkelin Hatsinaa vastaan, mitkä fiilikset ottelusta?

Hyvät fiilikset. Ensimmäistä kertaa tilanne, ettei joukkueen kokoonpanossa ole yhtään rightin puolen pelaajaa. Onneksi on löydetty hyviä vasempia laitureita myös leftin käyrällä pelaavista. Ylivoimaa on jouduttu miettimään uudelleen rightin puolen pelaajien puuttuessa, mutta eiköhän siihenkin lääkkeet ole keksitty. Varmasti tiukka vääntö tulee olemaan ja erikoistilanteet tulee olemaan suuressa roolissa. Pelissä tullaan näkemään varmasti kovia kontakteja ja paljon jäähyjä. Hienoa päästä näkemään joukkueen tämänhetkinen tilanne. Paljon tullut uusia asioita, mutta mielestäni olemme hyvällä mallilla asioiden suhteen. Pelaajilta täytyy löytyä nöyryyttä vielä pitkän aikaa, jotta kaikki uudet asiat alkavat tulemaan selkärangasta.

 

Mitä/ketä/keitä tänään kannattaa seurata?

Kannattaa seurata sitä, miten voima peluuttaa pelaajiaan. Pyritään siihen, että kaikki 18 kenttäpelaajaa ovat jatkuvasti täydessä pelivalmiudessa. Kannattaa myös pistää merkille, miten pallollinen peli on muuttunut aikaisemmista kausista. Hitaista avaustilanteista pyritään pääsemään suoraan maalipaikoille. Hyökkäyspään hyökkäyspelissä taas pyritään mahdollisimman yksinkertaiseen peliin. Jos nämä asiat näkyvät pallollisessa pelissä jo tässä vaiheessa kautta, ollaan oikealla tietllä.

 

Miksi Voiman pelejä kannattaa tulla katsomaan tällä kaudella?

Voima on viihdettä.

 

Valmentajan vapaa sana?

Eiköhän siinä jo ollut tarpeeksi sanoja.

Imatran Voima

Aikaisempia kirjoituksia

Imatran Voima

Perinteikkään Urheiluseuran pääpaino on tänä päivänä salibandyssä, jota harrastetaan 5-vuotiaasta aina aikuisiin asti. Voima sai Nuoren Suomen sinettistatuksen keväällä 2013 laadukkaasta seuratoiminnasta ensimmäisenä palloiluseurana Imatralla ja salibandyseurana Itä-Suomessa.

Uusimmat mielipiteet