Puheenaihe

Kiina-pakettien postimaksuihin roimat korotukset – ensimmäinen hinnannousu jo 1.1.2020

Aasiasta tilattavien pakettien maksuihin on luvassa monia muutoksia.

Posti / mediakuva

Puoli-ilmaisten pikkunyssyköiden tilaaminen Kiinasta on muutosten edessä. Nykyisellään yli puolet suomalaisten ulkomaisista verkkokaupoista ostamista paketeista tulee Aasiasta.

Posti ilmoittaa, että kiinalaisen ja eurooppalaisen verkkokaupan kilpailuasetelman tasapuolistaminen alkaa heti vuoden vaihduttua.

Maksupolitiikkaa tullaan uudistamaan monin tavoin.

Ensimmäisenä voimaan astuu Maailman postiliiton (UPU) päätemaksujen merkittävä nousu, jonka ensimmäinen vaihe alkaa 1.1.2020.

Lisäksi tammikuun viimeisenä päivänä otetaan käyttöön EU:n veroalueen ulkopuolelta saapuville, tullaukseen jääville tavaralähetyksille uusi käsittelymaksu.

Vuoden 2021 alussa voimaan astuu EU:n alv-uudistus, jonka myötä kaikista EU:n ulkopuolelta tilattavista lähetyksistä pitää maksaa arvonlisäveroa.

Postin teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttajat arvioivat ostavansa verkosta tulevaisuudessa enemmän kuin nykyisin. 

Posti tiedottaa pian muutoksista tarkemmin.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (18)

Kommentit

Erittäin hyvä asia.

Erittäin hyvä asia.

Pitää tilata sitten 100 yhden

Pitää tilata sitten 100 yhden euron pakettia ja jättä ne noutamatta. Posti joutuu ensin tulostamaan saapumisilmoituksen, sitten postinjakaja joutuu tuomaan sen minulle, sitten säilyttämään paketin 2 viikkoa ja sitten vielä lähettämään sen takaisin Kiinaan. Minä menetän 1 euron, posti menettää 20€. Kosto on suloinen!

Todennäköisesti en edes

Todennäköisesti en edes menetä sitä euroa, kun paketti palauttuu lähettäjälle, saan euron takaisin. Tai sitten pitää maksaa luottokortilla ja vatia euro luottoyhtiöltä. LOL

Pienet ja surkeat on näköjään

Pienet ja surkeat on näköjään luuserin huvit, kun jostain turhasta kiinanp*kasta täytyy vetää tommoset pavut nenään.

Sama usb-kaapeli kiinassa 1€,

Sama usb-kaapeli kiinassa 1€, suomessa 8,90€. Sama kännykäteline laturilla kiinassa 9€, suomessa 89€, jne... Eipäs paljoakaan rahaa jäisi ruokaan 500€/kk tuloilla, jos suomesta kaiken ostaisi.

Mitäpä se posti ei onnistuisi

Mitäpä se posti ei onnistuisi pilaamaan. Kun tietää jonkun postin "käsittelymaksu", se tulee olemaan ihan joku järjettömän kokoinen summa. No, pitää sitten pienissä ostoksissa jättää lunastamatta ja jättää postin ongelmaksi. Ja tulen tämän takia käyttämään ihan joka ikisessä tilauksessa jotain muuta kuin postia niin koti- kuin ulkomaallakin. Pitäkää tunkkinne.

Nämä uudet maksut kyllä tule

Nämä uudet maksut kyllä tule koskemaan kaikella tavala kulkevia paketeja joten nistä et pääse eroon jättämäällä paketin jonkin muun kuskatavaksi. Tarkoitus tässä onkin juuri kaukoidän paketien hintojen saaminen nuosuun jotta sieltä tilataisin vähemän kun varmaan 75 % on täysin turha tavara.

Millä tavalla se on turha?

Millä tavalla se on turha? Jos kiinassa tuote maksaa 1€ ja suomessa 7,90€, niin onko suomesta ostettuna se vähemmän turhaa?

Tähän asti tilanne on ollut

Tähän asti tilanne on ollut se, että kehitysmaastatuksensa ansiosta kiinalaiset ovat maksaneet kuluista murto-osan ja koko Kiinan postimyyntisirkus on pyörinyt teollisuusmaiden postilaitosten rahoilla. Käytännössä siis kiinalaisen roskan ostaja on "säästänyt" muiden tavallisten postinkäyttäjien kustannuksella. Eli ihan hyvä, että Kiinasta tulevien ostosten välittämisestä peritään niiden oikeat kustannukset.

Minkä takia joillekin maille

Minkä takia joillekin maille on annettu tämä kehitysmaastatus? Mitä sillä yritettiin saavuttaa? Ja mitä suomi yrittää tehdä nyt? Eikö tämä sama, että jos esim HSL antaa eläkeläisille 50% alennuksen matkalipuista, mutta samaan aikaan bussikuskit alkaisivat periä eläkeläisiltä 3€ palvelumaksua, koska niiden mielestä eläkeläiset saavat matkustaa liian halvalla? Mitä hyötyä olisi silloin olisi HSL alennuksesta. Tai vastaavasti kehitysmaan statuksesta?

Lenovon lataus liitin.K 0,99-

Lenovon lataus liitin.K 0,99- S 36,90. Tavarara tuotekuvaa myöten sama. Suomesta vai kiinasta ostat? Köyhää kohen tämäkin lisävero osuu.

Hyvä asia. Outoa että asiaan

Hyvä asia. Outoa että asiaan puututaan nyt vasta

Kiinan puoli-ilmaisten

Kiinan puoli-ilmaisten pakettilähetysten takia suomalaiset joutuvat maksamaan kirjeistään 1,50 euroa postimaksua. Posti kompensoi tappiollista pakettijakelua kalliilla postimerkillä. Hyvä että Kiinan postin vapaamatkustelu loppuu vihdoin.

Hohoijaa! Postin

Hohoijaa! Postin kirjetoiminta on ollut aina se joka tuottaa eniten voittoa postille, ja jolla rajoitetaan postin logistiikka seikailut ja miljoonatappiot venäjällä ja muualla ulkomailla. Ja luuletko tosissasi, että sen jälkeen kun kiinan kirjeistä joudut maksamaan 3 euroa enemmän, niin kirjemaksut suomessa laskee? Älä nauratta! Ainoa asia joka muuttuu, niin se postin johtajan palkka, joka 80 000€/kk :sta nousee 120 000€/kk :een.

Minäkin tilasin prätkääni

Minäkin tilasin prätkääni kännykkätelineen laturilla,Kiinasta tietenkin.Tämä turhake maksaa Suomessa 89.90,Kiinasta toimitettuna 10.90.Erotuksella ostin ulkomaista kaljaa Tallinnasta,tietenkin.Kuka tänne veroja haluaa enempää maksaa.P.s oli muuten hyvää kaljaa.

Minä tilasin Kiinasta jokunen

Minä tilasin Kiinasta jokunen vuosi sitten Led taskulampun 2400L ja hinta oli muutama euro, mutta Suomessa monta kymppiä. Vieläkin käytän sitä lamppua ja se on todella hyvä. Jotain muutakin olen Kiinasta tilannut, jota en saa Suomesta tai Suomessa liian kallis.

Laivaliikenne saastuttaa

Laivaliikenne saastuttaa maailman meret.,Itämeri on hapeton ja yksi maailman saastuneimmista meristä.Muovin ja laivojen päästöjen määrä merissä tappaa ja sairastuttaa niin lintuja, kaloja kuin vähentää elinkelpoisia koralliriuttoja. Ostamalla Kiinasta laivoilla tuotua paljon muovijätettä, sisältävää roskatavaraa, jota ilman ihminen tulee mainiosti toimeen, edesautat merien saastumista . Itsekkyys saastuttaa, oma napa tärkein, omat halut. Välittämättä maailman tilasta.

150 miljoonaa tonnia

150 miljoonaa tonnia muoviroskaa maailman merissä. Suurimmat saastuttajat löytyvät Aasiasta: Kiina,Filippiinit, Intia..Jokainen Suomalainen saa viikossa pankkikortin verran mikromuovia elimistöönsä.Eniten mikromuovia saamme elimistöön juomavedestä. Muovia löydetään lintujen munista, simpukoista, valaiden elimistöstä, linnuista. ..Ihmiset eivätkä eläimet eivät kykene sulattamaan muovia. Muovi kerääntyy elimistöön aiheuttaen mm..syöpää. Ravintoketjussa ihminen saa saastuneiden merien eläimien ja kalojen , juomaveden kautta muovia,mikromuovina.Muovi luokitellaan ongelmajätteeksi.Ongelmajäte osana ihmisen ravintoketjua ei kuulosta terveelliseltä. Maailmalla on tehty kansalaisaloite muovin käytön saastevaikutuksia vastaan. Muovin tuottajat ja markkinoijat laitettava maksamaan saastuttamisesta. Kierrätys saatava Aasiaan. Muovin käyttö korvattava biohajoavilla tuotteilla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat