Puheenaihe

Posti taipui kohun edessä: "Emme käytä enää vuokratyövoimaa lakon murtamiseen"

Posti on tänään vakuuttanut, ettei se käytä lakon aikana vuokratyövoimaa rikkoakseen postilakon vaikutuksia. Kuvituskuva.

Pirjo Kamppila / arkisto

Posti on tänään tehnyt päätöksen, jolla se vakuuttaa jättävänsä vuokratyövoiman käyttämättä käynnissä olevan postilakon aikana.

Posti ja valtioneuvoston kanslian omistajaohjaus ovat torstaina keskustelleet vuokratyövoiman käytöstä.

Keskusteluissa käytiin perinpohjaisesti läpi Postin vuokratyövoiman käyttöä sekä normaalissa tilanteessa että lakon aikana. Posti kertoi asiasta tiedotteessaan.

Postin väliaikainen toimitusjohtaja Turkka Kuusisto kertoi neuvottelujen tuloksista.

– Ymmärrämme hyvin ministerin huolen siitä, ettei valtionyhtiön pidä käyttää vuokratyövoimaa lakon murtamiseen. Posti on sitoutunut pitämään tästä huolta, Kuusisto vakuuttaa.

– Olemme sopineet omistajaohjauksen kanssa, että Posti ei tule ylittämään aikaisemmin edunvalvonnalle ilmoitettua vuokratyön määrää lakon takia.

Postin toimet vuokratyövoiman käytöstä maanantaina alkaneen postilakon aikana ovat kuumentaneet tunteita etenkin postilaisten keskuudessa.

Viimeksi eilen valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) linjasi, ettei valtionyhtiön tule käyttää rikkurityövoimaa.

Samalla Paatero vaati Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi.

Posti on ilmoittanut julkistavansa jatkossa kotisivuillaan päiväkohtaiset tiedot käytetyn vuokratyövoiman määrästä merkittävissä toimipisteissään.

Nämä toimipisteet ovat Vantaan ja Liedon logistiikkakeskukset sekä Helsingin Postikeskus. Posti julkistaa perjantain toteutuneet luvut ensi maanantaina 18. marraskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Miten yritykseen työhön

Miten yritykseen työhön menneistä tuleekin yritystä johtavia pääluottamusmiehiä. Ilman riskiä he voivat tuhota loputkin työpaikat. Esimerkkejä löytyyy.

Posti kertoo, että se ei enää

Posti kertoo, että se ei enää käytä ylimääräistä vuokratyövoimaa lakon aikana,eli sitä on käytetty?

On "Rane", sitä on käytetty

On "Rane", sitä on käytetty ja parhaillaankin tulee SOL:n kautta, että puhelimet vinkuu punaisena. Tarjotaan n.10e/tunti ja ilmoitetaan samalla, että vanhoillekin tiputetaan samalle tasolle!!

postilaisia käytetään

postilaisia käytetään koekaniineina kumminki aika pieni liitto jos noi heikennykset menee siellä läpi niin ketkä ovat seuraavat orjuutettavat

Jutun mukaan Posti ilmoittaa

Jutun mukaan Posti ilmoittaa lopettavansa vuokratyövoiman käytön rikkureina ja sitten perään lupaa jatkossa ilmoittaa päivittäin netissä kuinka paljon rikkureita vuokraavat. Kumpaa he siis tekevät ja näinkö omistajaohjaus kehotti heitä tekemään?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat