Puheenaihe

Tällainen vaara voi piillä leikkipuiston kahluualtaassa – "Kolme yötä ja neljä päivää lastensairaalan infektio-osastolla"

Märkärupi-infektio johti neljän päivän sairaalahoitoon.

Ninni Nevalainen

Perheenäiti Ninni Nevalainen ei aavistanut, millaisen riesan lasten polskuttelu leikkipuiston kahluualtaassa voi saada aikaiseksi.

– Kolme yötä ja neljä päivää infektio-osastolla uudessa lastensairaalassa opasti sen, ettei siellä kannata uida, Nevalainen kirjoittaa Facebookin Puistola-ryhmässä.

 

Kolmesta lapsesta yksi sai äidin mukaan märkäruven altaasta ja toisella lapsella oli pienen pieni haava jalassa, johon pääsi bakteeri vedestä.

– Pieni harmiton haava aiheutti lapselle syvän ja pahan tulehduksen. Tulehdusarvo oli 300 ja ultraäänessä selvisi tulehduksen olevan syvällä. Onneksi suonensisäinen antibiootti auttoi, Nevalainen huokaa helpotuksesta.

 

Kyseessä oli Helsingin Puistolassa sijaitsevan leikkipuisto Nurkan allas.

Nevalainen kävi kertomassa tapahtuneesta leikkipuistossa, koska ei halua, että sama toistuu muissa perheissä.

– Vastaus oli, että jokainen ui siellä omalla vastuulla, ja että vesi vaihdetaan kahdesti viikosssa, ja että allasta ei desinfioida.

Nevalainen perää kaupungin vastuuta leikkipuistojen altaiden hoidosta.

– Eihän se työntekijöiden vika ole, vaan kaupungin, hän sanoo.

 

Leikkipuistojen kahluualtaiden veden laadusta vastaa leikkipuiston ylläpitäjä. Johtavan leikkipuisto-ohjaaja Hannele Ojan mukaan vastuussa on piha-alueen hoitaja eli joko kaupungin liikelaitos Stara tai joku yksityinen palveluntuottaja.

Leikkipuiston Nurkan allasta hoitava yksityinen urakoitsija ilmoittaa, että allasta hoidetaan kaupungilta saadun ohjeistuksen mukaan.

– Emme kommentoi asiaa enempää, yrityksen edustaja ilmoittaa.

 

Kahluualtaat eivät kuulu terveysvalvonnan piiriin, vaikka kaupungin ympäristöpalvelut on ohjeistanutkin kahluualtaiden hygienian hoidon.

Vesi tutkitaan, jos sen laadun epäillään aiheuttavan terveyshaittaa.

– Tästä tapauksesta ei ole meille ilmoitettu, mutta otamme leikkipuistoon yhteyttä asian selvittämiseksi, ympäristötarkastaja Lotta Kivikoski toteaa.

 

Helsingin ympäristökeskuksen vuonna 2014 suorittaman tutkimuksen mukaan vain kolmannes leikkipuiston tutkituista kahluualtaista täytti hyvän veden laadun vaatimukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tappavaa Candida auris -hiivasientä tavattu Suomen naapurimaissa – THL: Näin infektio tarttuu ihmiseen9.4.2019 10.29

Kommentit (23)

Kommentit

No eipä tulis mieleenkään

No eipä tulis mieleenkään laskea lasta tullaiseen seisovan veden lätäkköön mihin linnut ulostavat yms..

Yleiset altaat , uima

Yleiset altaat , uima-altaisiin voidaan virtsata,uidaan pitkälahkeisilla uimahousuilla,muslimit uivat jopa vaatteet päällä, suihkussa ei käydä ennen uima-altaaseen menoa, saunassa ulkomaalaiset istuvat ilman pyllynsuojaa, siivoustaso laskenut halpatyövoiman myötä; joku ulkomaalainen käy roskat keräämässä, desinfiointi huonoa, valvonta huonoa.Jos iho ei ole tiptop ehjä ja kunnossa, ei kannata mennä edes uimahalliin ,sienet, pöpöt, bakteerit tarttuvat. Hyvällä lykyllä saa tiloista sukupuolitaudin lauteiden ja wc-tiloista. Tietyt bakteerit elävät kaksikin päivää tartuttajan siirtäessä ne pinnoille, joita ei desinfioida.

Jutussa puhutaan

Jutussa puhutaan kahluualtaasta, ja niissä ei ole tapana uida, vaan kahlata. "Yleiset altaat", siis uimahallien ulko- ja sisäaltaat ovat tarkassa valvonnassa. Vesinäytteitä otetaan ja tutkitaan jatkuvasti. Ainakin meidän lähihallissa uimavalvojat räjähtävät välittömästi, jos joku tulee altaalle hiukset kuivana, eli ei ole käynyt suihkussa. Ja on aika aataminaikuista kuvitella, että sukupuolitauti leviää muuten kuin sukupuoliyhdynnässä. Mahtaa elämä olla rankkaa, kun noin kaikki pelottaa.

Kuka tulee uimahalliin ilman

Kuka tulee uimahalliin ilman uimalakkia? Luulisi, että kaikki naiset, joilla siilitukkaa pidemmän hiukset, käyttävät uimalakkia uidessaan. Ja uimalakin alla tuskin kukaan näkee, onko hiuksen märät vai ei. Ja vaikka hiukset olisivat värät, niin se ei tarkoita, että olisi peseytynyt. Kun meillä koulussa aikoinaan opettajat tekivät tarkastuksen, niin 70%:lla olivat saippua ja pesusieni kuivat, vaikka suurin osa kävikin suihkussa kastelemassa itsensä. Se että on märkä, ei tarkoita että olisi puhdas. Mutta olet oikeassa ,mitä enemmän baktereita on altaassa, sitä paremmaksi suomalaisten immuniteetti kasvaa, joten nautittakaamme monikulttuurista.

Monikin nainen ui ilman

Monikin nainen ui ilman uimalakkia ja pesee hiuksensa. Onhan siellä tietysti sitten niitä, jotka asentavat ensin huulipunan ja uimalakin kohdalleen, otsakiharat esille tietysti lakkajäykistettynä, ja polkevat sitten rataa ympäri purkkaa jauhaen. Mutta he eivät ui, eivätkä sukella. Saippua ja pesusieni? Kenen iho kestää saippualla hinkkaamista? Ei kenenkään. Pesunestettä strategisiin paikkoihin, ja vesi hoitaa loput. Elävän ihmisen ihoa ei voi sterilisoida, ihminen kuolee siihen. Normaalit bakteerit kuuluvat terveeseen ihoon sinullakin, ne eivät lähde edes juuriharjalla ja mäntysuovalla jyystämällä.

Hyvin se iho ennen kestänyt

Hyvin se iho ennen kestänyt saippuata ja pesusientä. Ja jokainen, joka ei ole käyttänyt saipuata ja pesusientä, joutui palamaan ja peseytymään uudestaan, eikä altaaseen ei ollut asiaa ennen sitä. Mutta silloin ei ollut myös uutisia, likaisista saastaisisa uimahalleista ja likaisesta vedestä.

Niin, joo tietysti. Tarkoitat

Niin, joo tietysti. Tarkoitat aikaa noin 50 vuoden takaa. Silloin ihmiset kävi pesulla kerran viikossa, ja muun ajan haisivat? Nykyään joka asunnossa on suihku, ja siellä käydään päivittäin. "Saippuata" ei juuri kukaan enää käytä, iholle hellempää pesunestettä kylläkin.

Höpö höpö taas, jos se iho on

Höpö höpö taas, jos se iho on kestänyt 50 vuotta sitten saipuata ja pesusientä, niin kyllä se kestää nytkin. Nykyään kaupat on pulloillaan kaikenlaisia Dove, jne.. hellävaaraisia pesuaineita. Ja jos kauppojen hyllyltä löytyvät pesusienet, niin kyllä niitä edelleen käytetään. Samoin suihkut oli 50 vuotta sitten, jopa Neuvostoliitosssa. Ja näitä, jotka eivät peseydy, kaikenlaiset rastatukka hipsterit jne.. on jopa enemmän kuin ennen. Pelkästään hajustakin sen huomaa, erityisesti julkisissa tai kun kävelee kelan ohi. Samoin uutisissa saa jatkuvasti, että jo aikoja sitten käytännössä kokonaan hävitetyt ja voitetut taudit palavat takaisin. Mutta jos löytyy sellaisia ihmisiä kuin sinä, jotka luulevat, että kastelemalla itsensä vedellä tulee puhtaaksi, niin tein oikein, että pysyn kaukana näistä uimahalleista. Nauttikaa pöpöistänne ja rikastukkaa toisianne sienillä.

Anonyymi, mahtavat kommentit!

Anonyymi, mahtavat kommentit! Oletko harkinnut blogien kirjoittamista?

Puolet tutkituista Suomen

Puolet tutkituista Suomen turvapaikanhakijoista kantaa antibiooteille vastustuskykyistä Super-bakteeria.(HUS-tiedote vuodelta 2018.) Myös Afrikassa ja subtrooppisissa maissa mastkustavat voivat tulla super-bakteerin kanssa kotimaahan.Super-bakteerin kantaja ei välttämättä itse sairastu, mutta levittää bakteerin .MRSA-bakteeri on tällainen bakteeri, johon antibiootit eivät tehoa..

Jos lapsella on "pieni

Jos lapsella on "pieni harmiton haava", niin äiti ei laske lastaan mikrobeja pullistelevaan kahluualtaaseen ollenkaan. Niissä muuten ei ole tarkoitus uida, vaan kahlata. Ja ihon on oltava ehjä, koska pienikin haava tai naarmu on portti elimistöön. Onko arkijärki kuollut sukupuuttoon kokonaan?

Varma äiti tai hoitaja tutki

Varma äiti tai hoitaja tutki lasta suurennuslasin kanssa ennen jokaista uimakertaa. Ja yhtä hyvin lapsi on voinut saada haavat samassa altaa, kun hyppäsi veteen tai leikki pakkon kanssa.

Ei suurennuslasia tarvita,

Ei suurennuslasia tarvita, vaan aivot, joissa on jotain toimintaa. Jutusta käy kyllä selväksi, että haavat oli jo polvissa altaaseen mennessä. En tiedä leikkikö lapsi "pakkon" vai jonkun muun kanssa, eikä se tähän juttuun mitenkään kuulu.

Tappava sieni leviää nyt

Tappava sieni leviää nyt maailmalla. Tarttuu pinnoilta ja tappaa muutamassa päivässä. Sienilääkkeet eivät tehoa. Tauti lähtenyt Aasiasta ja leviää tämän monikulttuurin ja matkustelun myötä . Sairaaloissa Siivoustaso erittäin tärkeää. Siivouksen laadusta e tulisi tinkiä eikä siivoajien koulutuksesta ja pätevyydestä. Yksi tärkeimmistä ammateista.

Niin kauan, kun siivoajien

Niin kauan, kun siivoajien palkasta tingitään, ei alalle saada ketään, jolla olisi suunnaton intohimo siivoukseen. Sienet eivät tavallisella, hyvälläkään siivouksella, kuole. Toisaalta taas älyttömiä myrkkyjä ei pitäisi missään enää siivoukseen käyttää. Päätyvät vedenpuhdistamon kautta mereen. Siinäpä dilema, joka ei ihan helpolla ratkea. Ehkä ihmiskunta on tiensä päässä, ja se on oikeastaan ihan hyvä niin.

Höpö höpö, nykyään on

Höpö höpö, nykyään on sellaisia pesuaineita, jotka pesevät pyykin puhtaaksi jopa kylmässä vedessä. Ja EUn mukaan kukaan ei tarvitse pesukonessa, yli 30C lämpötiloja.

30 asteessa lutrattu pyykki

30 asteessa lutrattu pyykki ei ole puhdasta. Voit toki laittaa pesukoneeseesi ihan mitä hyvänsä kemikaleja, ja kuvitella että pyykki on puhdasta. Tai meren pelastamiseksi; pistä se pesuainepaketti likaisen vaatteen päälle, ja -hop- mielikuvitus hoitaa loput. Voit jälleen lähteä lähikauppaan hajustettuna.

Höpö höpö tarkoitat aikaa 50

Höpö höpö tarkoitat aikaa 50 vuoden takaa. Silloin ihmiset pesivät pyykit kerran kuukaudessa. Nykyään joka asunnosta löytyy pesukone, ja pyykit pestään päivittäin. "Pesuaineita" ei juuri kukaan enää käytä ja pyykit tulee puhtaaksi kylmässäkin vedessä. Ei pyykit enää kukaan keitä 90 asteessa, kankaille hellempää pesutapoja on, riittää että ne vain kastelee vedessä ja puhdasta tulee... Etkö usko? Jos itse muka tulet puhtaaksi ilman saipuata ja pesusientä, kastelemalla itseäsi vain suihkussa, niin miksei muka pyykit tule samalla tavalla? Kyllä ne bakterit kuolevat kunhat kastelet käsipyyhkeet ja kalsarit kylmässä vedessä...

Hengitä nyt syvään ja

Hengitä nyt syvään ja rauhoitu, tai ota vaikka saipuata jos se helpottaisi. Sinä ihan itse keksit, että kastelemalla pelkällä vedellä suihkussa tulee puhtaaksi. En ole koskaan sellaista väittänyt. Saipuatan pH-arvo on noin 5,5, eli se on hapan. Pesunesteiden pH-arvo on noin 3,5, eli ne ovat vähemmän happamia ja sopivat ihmisen iholle paremmin. Varsinkin vanhojen ihmisten pitäisi käyttää pesunestettä, eikä saipuata, nuorella iholla on vielä parempi palautumiskyky liiasta jynssäyksestä. Iholla on niitä "hyviä" bakteereja, joita ei pidä edes yrittää tappaa. Ja toki on myös niitä, jotka aiheuttavat sairauksia, niitä on tarjolla vaikka kauppakärryissä, tai hissin napissa, joten jatka nyt vaan hyvä ihminen saipuatan käyttöä runsaasti ja useasti.

Lopeta jo tuo valehtelu ja

Lopeta jo tuo valehtelu ja ota asioista selvää. Terveen ihon pH- arvo on noin 4,5- 5. Veden pH- arvo on 7 eli ihoa emäksisempi ja monet puhdistusaineet ovat emäksisiä pH 8-12 koska emäksinen liuottaa paremmin rasvaa. Eli ilman saippuaa sinun ihosi on rasvainen. Saippuan pH- arvo on 7- 10 eli neutraalista emäksiseen. Palasaippualla ei voi olla pH- arvoa mutta saippuan ja veden seoksella voi. Sinä voit siis itse vaikuttaa palasaippuaa käyttäessäsi pH- arvoon joka ihollesi saippuan ja veden yhdistelmästä tulee. Arvot jotka ovat pienempiä kuin 7,ovat happamia ja suurempia kuin 7 ovat emäksisiä. Sinä et nyt tiedä yhtään mikä on hapan ja mikä emäksinen ja mitä eroa niillä on. Kannattaisi hiukan olla perillä asioista mistä alkaa väittämään eli.

Joo. Ihan näin, toki. Paitsi,

Joo. Ihan näin, toki. Paitsi, että pH 7 on neutraali, ei siis hapan eikä emäksinen. Saippuan pH-arvo on noin 5,5. Puhdistusaineillako sinä ihosi peset? Lipeän pH-arvo on 13,5, ja sinä hinkkaat itseäsi aineella, jonka pH-arvo on 12? Ammoniakin arvo on 11,5, joten kyllä sinulla sitten on oikein tujut aineet käytössä. Hampaat peset sitten varmaan Vimillä?

Et sitten osaa olla

Et sitten osaa olla nolaamatta itseäsi. Voi pikkuista. Koita nyt joskus uskoa mitä sinulle kommentoidaan ja myönnä tietämättömyytesi. Onko sinulla jokin ongelma, kun et kykene asialliseen kommentointiin, vaan aina alat tuon lapsellisen räkyttämisen? Vai johtuuko se siitä, että tiedät olevasi tietämätön mistään asioista ja raivostut kun täällä me toiset tiedämme sinua enemmän. Lue myös kommentit joskus niin, että ymmärrät niistä jotain pääsisit paljon helpommalla. Olet todella hauska tyyppi ja hauskuutat meitä iloisesti, kiitos siitä.

Sairaaloissa siivouksella on

Sairaaloissa siivouksella on tarkoitus pitää mikrobikanta sellaisella tasolla että se ei aiheuta tartuntoja. Ovenkahvat , pinnat joihin tartutaan käsin on tärkeää puhdistaa aineilla joka poistaa mikrobit . Laboratorion näytteestä ihmisen käsi saippuapesun jälkeen on poistanut lähes yhtä paljon mikrobeja kuin desinfiointi alkoholipitoisella tuotteella. Saippua on hyvä tuote poistamaan mikrobeja . Pelkkä vesi ei poista mikrobeja. Käsien välityksellä mikrobit siirtyvät paikasta toiseen. Jalkojen ja vaatetuksen välityksellä jalkasienet siirtyvät paikasta toiseen . Tarvitaan kontaminaatio tartuntaan. Sairaaloissa siivousaineilla on merkitys . Kloori tappaa suurimman osaa bakteereista. Tekstiilihuollolla merkitys. Mitä kuumempi pesulämpötila sen puhtaampi lopputulos. Monet bakteerit elävät parhaiten kosteassa. Kuivat pinnat eivät ole hyvä kasvualusta bakteereille. Tästä syystä esim. Teho- osastoille ei saa viedä kukkia .Siivouksella tartuntavaara pienenee . Puhtaita pinnoilta mikrobit eivät leviä kuten mikrobeja sisältävistä pinnoilta. Pelkkä vesi ei puhdista . Emäksisten pesuaineiden käyttöä tarvitaan sairaaloissa . Neutraali ennaltaehkäisevä siivous ei riitä paikoissa joissa paljon mikrobeja ja bakteereita .

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat