Puheenaihe

TE-toimistojen väelle tarjotaan lisäsatasia – "Yksi keinoista pitkään työttömänä olleiden työllistymisessä"

Johanna Erjonsalo

TE-toimistoissa otetaan määräaikaisesti käyttöön tulospalkkio pitkään työttömänä olleiden työllistämiseksi. Tulospalkkioihin varataan miljoona euroa vuodelle 2019.

Työministeri Jari Lindströmin (sin) mukaan mallista sovittiin hallituksen kehysriihessä, ja tulospalkkausmallia on valmisteltu syksyllä työ- ja elinkeinoministeriön työryhmässä.

– Tämä on yksi niistä keinoista, joilla edistämme pitkään työttömänä olleiden työllistymistä ja panostamme TE-toimistojen tekemän työn vaikuttavuuteen, Lindström sanoo.

Tulospalkkiota voi saada parhaiten suoriutuneiden TE-toimistojen koko henkilöstö. Palkkioiden maksu on sidottu pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen, rakennetyöttömien määrään ja työttömyysjaksojen keskimääräiseen kestoon.

Palkkion saisi TE-toimisto, jonka kehitys omaan edelliseen vuoteen verrattuna olisi parempaa kuin valtakunnan tason kehitys. Palkkio on enintään 3 prosenttia vuosipalkasta, mikä vastaa noin 1,5 viikon palkkaa.

Työllistymiseen voidaan vaikuttaa myös tehostamalla palveluun ohjausta ja työllistämällä henkilöitä palkkatuella tai starttirahalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

VM: Suomen talouskasvu jatkuu lähivuosina hidastuen – työttömistä ja piilotyöttömistä riittää tekijöitä työmarkkinoille17.12.2018 11.34
Nousukausi on huipussaan, mutta Suomen suurin työttömyyskassa havahtui poikkeusilmiöön – ”Hakemusten määrä nousi jopa 19 prosenttia”26.11.2018 12.50

Kommentit (11)

Kommentit

Mistä ihmeestä heille muuten

Mistä ihmeestä heille muuten maksetaan? TE-toimistojen tehtävähän on nimenomaan saada työttömät ja työtehtävät kohtaamaan. Näistä palkkausmuodoista on vastaavia kokemuksia, joissa päädytään keinotekoiseen tulosten manipuloimiseen ansaintamielessä. Onko näennäinen/tilastollinen numero tosiasiallista tilannetta parempi vaihtoehto?

Työnhakijoiden ja

Työnhakijoiden ja työpaikkojen yhdistäminen on ihan uusi tehtävä TE porukoille. Ihan oikeasti näin on ja varmaan innostamista tarvitaan uusiin hommiin.

Eivät firmat ota

Eivät firmat ota pitkäaikaistyöttömiä. Ne pitää pakottaa. Esimerkiksi, jos hakijana on pitkäaikaistyötön, joka täyttää hakuehdot, hänet on otettava.

Rupea yrittäjäksi ja kokeile

Rupea yrittäjäksi ja kokeile itse.

Suomalaisille

Suomalaisille pitkäaikaistyöttömille ja lyhytaikatyöttömille löytyy kyllä töitä, mutta silloin pitää muuttaa ulkomaille. Siellä on aina töitä jos englantia tai muita kieliä osaa. Suomessa työnteko on niin kallista, että on parempi olla joutilaana tukien varassa. Kunhan eivät kaikki työpaikat kuihdu. On ihmisiä, jotka ovat hakeneet 30-40 vuotta töitä Suomessa tuloksetta, silloin pitää hakea niitä ulkomailta jo, jos töihin haluaa.

Nyt alkavat

Nyt alkavat puhelinmyyntifirmat saamaan työvoimaa..(kaikki kelpaa vat, ei tarvitse aikaisempaa kokemusta, ei tarvitse maksaa palkkaa ja karenssit paukkuu)

Hallitus on saanut

Hallitus on saanut tavoitteensa 72% juuri näin,maksetaan 50€ palkkaa niin ei ole enään työtön ;)

Nyt aukesi

Nyt aukesi työttömyystoimistojen virkaintoisille politrukeille taivaat. Kaikki työttömät pistetään huu-haa hommiin,orjamarkkinoille tekemään, ilmaisia töitä.Olihan jo 90 luvulla käytäntönä pistää työttömiä kaikenmaailman kursseille,että saadaan tilastoja kaunisteltua. Niillä kursseilla ei ollut mitään tekemistä työnteon saannin kannalta. Oli.Akselikuurssi.KekoKurssi.Kekokoulutus.Kipinäkurssi.Työpolku.Urapolku. Urasuunnittelukurssi.Ote elämään kurssi.Ote työelämään kurssi. Takaisin työelämään kurssi.Paluu työelämään kurssi.Työelämäkurssi. Työnhakukurssi.Työllisyyskurssi.Aktivointisuunnitelmat.Jos työtön kieltäytyi joltakin kurssilta,niin heti pamahti 8 viikon karenssit päälle.Varmaankin on nyt sama käytäntö menossa..Kyllähän tällläisellä saadaan työllisyyslukemat näyttämään 80 %.että kyll Sipilän porukan kelpaa pullistella,että muka työllisyys on parantunut.Maassa 450 000 työtöntä ja kaikki asiat päin persettä.

Ok, kunhan palkkio maksetaan

Ok, kunhan palkkio maksetaan työllistymisestä palkkatyöhön.

Tämähän se pahimmillaan

Tämähän se pahimmillaan kannustaa virkailijoita työntämään työttömiä työnhakijoita sopimattomiin hommiin. Tätä ollut nähtävissä jo esim. palkkatuella työllistämisessä.

Mutta eihän te-toimistosta

Mutta eihän te-toimistosta löydä edes töitä. Miten joku virkailija sitten. Puhelinmyyntiä ja alipalkattua duurnia suuria osa ilmoituksista, joihin ei kukaan halua.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat