Puheenaihe

"Henkilön viranomaisvastaisuus" olisi riittävä syy – HS: Poliisille halutaan pääsy arkaluontoisiin terveystietoihin

Kuvituskuva.

Lotta Åberg

Sisäministeriö valmistelee lainmuutosta, joka laajentaisi poliisin pääsyä arkaluontoisiin potilastietoihin, kertoo Helsingin Sanomat. Sen tarkoituksena olisi tunnistaa mielenterveyspotilaita, jotka suunnittelevat vakavia rikoksia. Poliisille luovutettavien potilastietojen avulla voitaisiin puuttua varhaisessa vaiheessa myös muun muassa perheväkivaltaan.

Lainmuutoksella haluttaisiin parantaa lisäksi poliisin työturvallisuutta.

Sisäministeriön luonnoksen mukaan työturvallisuuden kannalta tärkeää potilastietoa voisi olla, ”jos henkilö osoittaa viranomaisvastaisuutta”, kertoo HS.

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki on monen muun HS:n haastatteleman terveydenhuollon asiantuntijan tapaan huolissaan lainmuutoksesta, vaikka sen tavoitteet ihmisten suojelemisesta ovat hyviä.

– Olen aika tyrmistynyt tuosta esityksestä. Jos poliisi pääsee heppoisilla perusteilla käsiksi potilastietoihin, se rikkoo perustavanlaatuisella tavalla potilas-lääkärisuhteen luottamuksellisuuden, Myllymäki sanoo Helsingin Sanomille.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen sanoo, että lakimuutos toisi eteen eettisiä ongelmia.

– Myös rikollisella on oikeus saada hoitoa pelkäämättä joutuvansa poliisin toimenpiteiden kohteeksi, Lehtonen kommentoi HS:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (10)

Kommentit

- Tule tänne.

- Tule tänne. - En tule. - Ahaa olet siis poliisivastainen, katsotaas sinun terveystiedot.

Näin sitä tästä suomaasta

Näin sitä tästä suomaasta tehdään poliisivaltiota kovalla tohinalla. PolPo kyttää ja kohta kaikki kyttää toisiaan, voi VMP.

Juuri tietoomme tuli että

Juuri tietoomme tuli että poliisi oli ollut ylimäärin väkivaltainen kansalaista kohtaan. Tuomioistuin päätti että uhri oli syytön poliisin väkivaltaan. Tulisiko nyt poliisin tutkia uhrin terveystiedot jos tämä sattuu olemaan viranomaisvastainen? Suunta on natsismi vaikka oikeus väittää sitä kitkevänsä pois. https://laitonlehti.net/2018/11/05/jallu-voitti-oikeudessa-polpon-kiduttaja-sinivuoren/?fbclid=IwAR3npOvHvLH3VLbk-NwSde8kumBA6ioD6Gmh6QpCOpe0mBPHJ0n1BeaHQYE

Siinä sulla onkin varsinainen

Siinä sulla onkin varsinainen tietolähde! :D

Koko poliisin entinen johto

Koko poliisin entinen johto on tällä hetkellä syytettynä virkarikoksesta. Tietoja laittomista henkilörekisterien kyttäämisestä tulee ilmi kokoajan, mm. Myllylä, Auer keissit. Naapureiden ja tuttujen tietoja katsellaan kokoajan. Miksi näin epäluotettavalle ammattiryhmälle pitäisi antaa laillinen kyttäysoikeus. Päin vastoin sitä pitää kiristää.

Tavallisen kansalaisen pitää

Tavallisen kansalaisen pitää jatkossa mennä sitten paperittomien klinikalle hoitoon.

En ole käynyt lääkärissä 15

En ole käynyt lääkärissä 15 vuoteen, enkä mene. Viimeisimmät tiedot taitavat olla lukioajoilta, koulun terveystarkastuksesta. Joten ihan vapaasti saatte katsella niitä.

En ole käynyt lääkärissä 15

En ole käynyt lääkärissä 15 vuoteen, enkä mene,toihan menee osastolle kuuluisat viimeiset sanat

Mikä tuomioistuin päättää,

Mikä tuomioistuin päättää, milloin "henkilö osoittaa viranomaisvastaisuutta”, minkälaisin kriteerein ja minkälaisen prosessin päätteeksi? Koska on itsestään selvää, että viranomaisvastaiseksi luokitellulle henkilölle on itselleen ilmoitettava tästä, ja annettava mahdollisuus vastineen esittämiseen, miten varmistetaan, ettei tällainen arkaluontoinen viranomaisluokitus päädy ulkopuolisten tietoon?

Tämä tämän Hallituksenne

Tämä tämän Hallituksenne kolmas Sisäministeri on ollut vähän reilu puoli vuotta hommissaan, ajanut jo tuhannen ulkomaalaistaustaisen Poliisin palkkaamista, sekä monen muun lisäksi vielä jostain syystä tuhannen Reservipoliisin vakanssin järjestämistä ja vielä tätä, jonka koko nykyisen hyllytetyn ja entisen maanne Poliisiylijohdon virkarikos syytteet ovat vain pelkkää pintaraapaisua tästä ammattikunnasta, joiden omat potilastiedot pitäisi olla luotettavalla jollain kolmannella taholla pelkkää kansalaisten turvallisuutta ajatellen (toki tämä maassanne mahdotonta, rehellisyyttä perättäessä). Mykkänen toki näiden uutisissa kertomiensa nykyisten, hänen mielestään epämääräisten laintulkintojen lisäksi tästä otsikossa olevasta on vielä näiden kaikkien lisäksi myös siitä erinomainen virkakaudellaan, että hän on AINOANA tässä maassa pystynyt hyvin tuloksin ehkäisemään syrjäytymistä pelkästään EU:lta maahane jaettujen 124 miljoonan voimin moniammatillisia, jotain Ankkuriryhmiä perustamalla... :-) -Kokoomuksen linja on maanne koko sen pienen historian härskeintä, jossa toivoisi monelta osin yhteiskuntanne parasta ajatellen järjen voittavan. Maa ja aika tälle taitaa olla vain aivan väärä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat