Puheenaihe

Mitä tapahtui synnytystalkoille? – Suomalaiset saavat nyt vauvoja ennätyksellisen vähän

Suomessa syntyi viime vuonna ennätyksellisen vähän lapsia. Edellinen yhtä matalan syntyvyyden vuosi oli 1973. Kuvituskuva.

Lotta Åberg / Arkisto

Suomalaiset tekivät viime vuonna tulevaisuuden kannalta kyseenalaisen ennätyksen. Vuonna 2017 maassa syntyi vain hieman yli 50 300 lasta – eli jokainen nainen saa nyt keskimäärin 1,49 lasta. Luku on kaikkien aikojen matalin.

Edellisen kerran yhtä vähän lapsia syntyi Suomessa vuonna 1973, jolloin lapsia syntyi naisille keskimäärin 1,50.

Syntyvyyden osalta Suomessa on menty alamäkeä jo puoli vuosisataa. Vuodesta 1969 lähtien syntyvyys on ollut alle väestön uusiutumistason, joka on 2,1 lasta naista kohden.

Vuoteen 2016 verrattuna syntyvyys aleni viime vuonna lähes kaikenikäisillä, selvimmin alle 30-vuotiaiden keskuudessa.

Viime vuonna esikoisensa synnyttäneet olivat keskimäärin 29,2-vuotiaita. Keski-ikä oli edellisenä vuonna 29,1 vuotta ja kymmenessä vuodessa se on noussut yhdellä vuodella.

Myös syntyneiden määrä on nyt pienentynyt seitsemänä vuonna peräkkäin. Syntyneitä oli 2 493 lasta eli 4,7 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016.

Suurista kaupungeista korkein syntyvyys oli Seinäjoella, jossa kokonaishedelmällisyysluku oli vuosina 2013–2017 kaikkiaan 1,79. Seuraavaksi korkeimmat luvut olivat Porvoon, Espoon ja Oulun synnyttäjien kohdalla.

Vastaavasti matalin syntyvyys oli vuosina 2013–2017 Helsingissä, jossa kokonaishedelmällisyysluku oli vain 1,27. Muita perää pitäviä kaupunkeja olivat Turku ja Tampere.

Myös kaikkien kuntien vertailussa viimeksi mainittujen kaupunkien syntyvyys oli matalimpien joukossa. Luvut ilmenevät Tilastokeskuksen tuoreimmasta katsauksesta.

Kuuntele alta Kalevauva-yhtyeen kappale Synnytystalkoot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (15)

Kommentit

Jaa? Mitä tapahtui? Ehkä

Jaa? Mitä tapahtui? Ehkä kansa ei korvaansa lotkauttanut poliitikkojen uskomattomille höpinöille. Suu puhuu jotakin, ja käsi toimii erilailla. Lapsiperheköyhyys on lisääntynyt, samoin lasten kaltoinkohtelu. Mitäpä, jos viisaammat jättävät lapset tekemättä, etteivät päädy samaan jamaan? Yhtään mitään pysyvää, varmaa ja vankkaa asiaa ei nykynuorten elämässä ole. Kaikki muuttuu kokoajan, vaatimukset vaan lisääntyvät. Varsinkin politiikassa käännetään takkia vähintään viikottain.

Syntyvyyden vähentyminen on

Syntyvyyden vähentyminen on selkeästi merkittävin teko mitä maapallon ekosysteemin kantokyvylle voidaan tehdä. Kaikki muu on enemminkin seurausten kuin syiden vähentämistä.

Juurihan oli a-studiossa

Juurihan oli a-studiossa juttu,kuinka afrikka tuplaa väestönsä 30v,niin eiköhän jonkun pidä sitä syntyvyyttä sitten vähän jarrutella. Kyllähän ne sitten tänne roudataan kuitenkin,niin määrä ei täällä muutu mihinkään,ehkä päinvastoin. Jossainvaiheessa vaan loppuu se raha kassasta,sitten voikin ihmetellä,että mitenkä tässä näin kävi.

Hyvähän siellä lisääntyä,kun

Hyvähän siellä lisääntyä,kun täältä euroopasta on lähetetty kehitysapua 60-luvulta asti? Kehittynyt siellä ei kukaan eikä mikään ole, mutta lisäännytty kyllä moninkertaisesti! Ja edelleen me idiootit täällä lahjoitamme lisää rahaa niille lisääntymistä varten, jotta pääsevät vaeltelemaan eurooppaan!

Se on loputon kaivo.aika moni

Se on loputon kaivo.aika moni maa heittää miljardit joka vuosi sinne,mutta vielä pitää järjestää tukikonsertteja,että joku pentu saa siellä lyijykynän. On hinnoissa vissiin siellä.

Tämän on myös totuus , ehkä

Tämän on myös totuus , ehkä hieman karrikoituna , sillä tämän kuvan saa kun lukee ihmisten kirjoituksia keskustelupalstoilta Eli mikähän se lienee todellinen syys lastenteon vähyyteen ? Kun lukee vaikka noita vauva palstoja ja vastaavia niin tuntuu että joka ikinen vauvan äiti valittaa miten kamalaa on olla pienen lapsen kanssa kotona . Se on raskasta , se erakoitta, ei yhtään älyllistä keskustelukumppania (kenelle?) , ja vauva ei opi mitään tarpeeksi nopeasti ja häivy kotoa. Äippät kaihoaa ja haluaa pääsee radalle , bilettämään , sidukalle ja kavereiden luon . Vauvat viedäänkin heti päivähoitoon kun se on vain mahdollista ja sitten alkaa uusi marina koska , mies jos sellainen on , ei tee kotona mitään kun tulee työstä . Äiti saattaa itse kyllä lohnottaa päivät kotona , mutta miehen pitää myös siellä osallistua kaikkeen välittömästi kun työstään tulee . Äippä vaatii päästä , haettuaan vauvan hoidosta , illalla kavereiden kanssa ulos tuulettumaan kun kotona on niihin tylsää . Nykymiehet ei halua lapsia sen enemmin kuin naisetkaan , kukaan ei halua heitä enää hoitaa . Voisiko valtio ottaa lapset heti niiden synnyttyä ja äiti ja isä kävisi , jos ehtisi, niitä joskus moikkailemassa ? Rahalla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä .

Soili Nurminen

Suomi myydään pilkkahintaan

Suomi myydään pilkkahintaan kansainvälisille sijoittajille, hyvinvointiyhteiskunta tuhotaan, suomalainen kansa murretaan ja sosiaalinen koheesio rikotaan, ihmisiä ajetaan orjuuteen ja kurjuuteen ja jätetään oman onnensa nojaan selviämään tai kuolemaan miten parhaiten taitavat, suomalaisista on tehty toisen luokan kansalaisia omassa maassaan, media suoltaa propagandaa, viranomaiset ovat unohtaneet tasapuolisuuden merkityksen kokonaiskuvassa, oikeuslaitos tuomitsee mielipiderikoksista, ihmisillä ei ole työtä, terveydenhuolto, koulutus ja turvallisuus sakkaa ja kaiken kukkuraksi ihmisiltä on viety toivo paremmasta, sillä päättäjät toimivat vuosi vuodelta röyhkeämmin Suomen etujen vastaisesti omaa ja eturyhmiensä etuja ajaen ja totaaalisesti häpeämättä valheitaan. Hmm... voisiko näillä olla jotain tekemistä asian kanssa? Mene ja tiedä, tarvitsemme ainakin 400 vuotta kestävän pitkäaikaistutkimuksen tästäkin asiasta että voimme vetää edes jotain johtopäätöksiä, sillä faktat ja terve järki eivät yksinkertaisesti ole poliittisesti korrektejä työvälineitä tänä päivänä ja pahimmassa tapauksessa niiden käytöstä tuomitaan. Suomi 100.

Ostovoima laskee, palvelut

Ostovoima laskee, palvelut vähenevät, työttömyys uhkaa jokaista joka ei ole jo työtön. On huojentavaa nähdä, että Suomessa on sen verran fiksua väkeä, etteivät lisäänny tässä tilanteessa. Kysymys onkin, miten tämä trendi saadaan maailmanlaajuiseksi?

Suomen kansa tulee kuolemaan

Suomen kansa tulee kuolemaan sukupuuttoon ja jatkossa Suomalaisen väestön muodostavat maahanmuuttajat, pakolaiset. Nämä kokevat Suomessa onnellisuutta ja siksi lisääntyvät. Väestöä tulee Afrikasta tulevaisuudessa ehkä,enemmän, onhan Suomessa se työvoimapula . Tarvitaan työvoimaa . Lisäksi Afrikasta on halukkuutta tulla Euroopan puolelle. Tulevat vaikka väkisin. Rikastuttamaan ja työvoimaksi , veronmaksajiksi . ( vitsi)

Nuoret Miehet syrjäytyvät.

Nuoret Miehet syrjäytyvät. Heistä ei ole perheen elättäjiksi. Netistä tilataan huumeita , huumeiden käyttö on lisääntynyt 10 prosenttia vuoden aikana. Päihteitä saa joka paikasta. Perhe ei kuulu nykynuorten miesten arvoihin . Päihtyminen ja lorvailu, , vetelehtiminen on mukavampaa.Yhteiskunnan rahoilla. Jos tyttöystäviä,näillä on , ne ovat lyhytaikaisia ja tytön tullessa raskaaksi , lapsen kasvatus ja huoltajuus jää äidille, yksinhuoltajana. Viisaammat nuoret naiset kouluttautuvat ja aika menee toimeentulon hankkimiseen . Hyvistä miehistä on pulaa , joten fiksut naiset ovat sinkkuja. Nykyisin on myös trendikästä olla lapseton; voi toteuttaa itseään, vailla lapsen kasvatuksen vastuuta. Perhepolitiikka: sellaista ei ole olemassakaan. Yhden palkansaajan tuloja verotetaan kuin yksinelävää , vaikka taloudessa eläisi kuusi ihmistä yhden tuloilla. Yhteiskunta tekee kaikkensa jotta perheen perustaminen olisi kallista, epäsuotuisaa. Selkokielellä: perheen perustaminen on kallista nyky elin - ja asumiskustannuksissa. Omia lapsia ei saa jäädä hoitamaankaan vaan äidit vaaditaan työhön melkein synnytyslaitokselta. Poikkeuksena pakolaiset ja maahanmuuttajat joilla ei töitä. Heillä aikaa synnyttää , hoitaa lapsiaan . Ei stressiä laskujen maksuista tai asumisesta.

Suomen kansa tulee kuolemaan

Suomen kansa tulee kuolemaan sukupuuttoon ja jatkossa Suomalaisen väestön muodostavat maahanmuuttajat, pakolaiset. Nämä kokevat Suomessa onnellisuutta ja siksi lisääntyvät. Väestöä tulee Afrikasta tulevaisuudessa ehkä,enemmän, onhan Suomessa se työvoimapula . Tarvitaan työvoimaa . Lisäksi Afrikasta on halukkuutta tulla Euroopan puolelle. Tulevat vaikka väkisin. Rikastuttamaan ja työvoimaksi , veronmaksajiksi . ( vitsi)

Having children will make

Having children will make life difficult! Government departments cut welfare subsidies and do not want the people to have children. Too many children will increase the burden on the government.

Voitaisiinko vaihtaa

Voitaisiinko vaihtaa keinotekoinen "synnytystalkoot"-vouhotus realistisempaan "adoptiotalkoot"-vouhotukseen. Maailmassa on jo tehtynä lapsia, joilla ei ole vanhempia opastamassa järkevään elämäntyyliin. Miksi näiden lapsien adoptoimista ei helpoteta, jos kerran väestöä on PAKKO saada lisää?? Itse kyllä lähestyisin asiaa eri kantilta ja alkaisin muokkaamaan yhteiskuntarakennetta uuteen suuntaan, jossa ei lasketa kaikkea väkiluvun kasvamisen varaan, koska töitä ei tule olemaan kaikille kuten ennen. Kaivurikin korvasi kymmeniä lapiomiehiä, mitä luulette automaation tekevän lähivuosikymmeninä? pitävän työpaikkojen määrän ennallaan? :--D

Kuka haluaa tehdä toisille

Kuka haluaa tehdä toisille ilmaisorjia tähän maahan? Palkat niin pieniä ettei lapsilla kuitenkaan mitään tulevaisuutta vaikka sattuisivat jopa keskinkertaisen työn saamaaan. Täysin itsekästä tehdäkään, omaksi lelukseen myöhemmin elämässään kärsimään. Tehkööt ne joilla rahaa riittää toisilleen orjia keskenään.

Kun Suomen väkimäärää saadaan

Kun Suomen väkimäärää saadaan pienennettyä 850.000 henkilöllä, päästään köyhistä eroon...? Köyhiähän v. 2016 oli 849 000 henkilöä tilastokeskuksen mukaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat