Kansan kanta

”Paasikiveltä minä sitä kutsua odotin, enkä tältä nykyiseltä”

Sain muutama päivä sitten kirjeen, jolla kerätään rahaa sotiemme veteraaneille. Kirjeessä todetaan, että mm. ”veteraanimme ovat pienituloisia ja osa sodan kokeneista veteraanien puolisoista ja heidän leskistäkin saavat eläkettä vain takuueläkkeen verran eli 760,26e/kk”.

Edelleen kirjeessä todetaan:

”Vaikka he hiljaisesti tyytyvätkin vähään, autetaan yhdessä heitä niin pitkään kun on tarvetta”.

Ojenna kätesi ja auta, kirjeen allekirjoitus Matti Niemi, Sotiemme Veteraanit, puheenjohtaja.

Kun luin saamani kirjeen, niin päässäni pyörivät ajatukseni eivät ole julkaisukelpoisia.

Samaan aikaan kirjoitetaan ja toitotetaan, että Suomi on maailman paras maa. Kenelle on, kenelle ei. Ehkäpä Suomi on maailman paras maa niille 146 kansanedustajalle, jotka saavat pohjoismaiden parasta sopeutumiseläkettä melkeinpä kuolemaansa saakka tekemättä mitään muuta kuin verosuunnittelua ja nauttimalla sen lisäksi pääomatuloista.

Ehkäpä Suomi on paras maa niille yritysjohtajille, joiden kuukausieläke on kymmeniä tuhansia euroja, ja joista monet ovat veroja paossa Suomen valtion myöntämät renikat rinnassa Portugalissa laulamassa Portugalin huhtikuuta, vaikka kyseinen kappale Olavi Virran laulamana on mitä mainioin. Jos kaikki eläkeläiset toimisivat näin isänmaattomasti, niin monen kylän raitilla kävelisi vain kapinen kissa. Sivistysmaissa on olemassa eläkekatto näille huippueläkkeille, mutta Suomihan ei olekaan sivistysvaltio tällä mittarilla mitattuna. Mitä mieltä asiasta on Amerikan Jukka, jonka rintapielessä roikkuu maanpuolustusmitali ja joka saa 70.000 euron kuukausieläkettä.

Sotaveteraanin puolisolta menee noin 8 vuotta saadakseen saman tulon. Kysymykseni kuuluu, onko tällainen maa puolustamisen arvoinen.

Suomen eduskunnan 200 enemmän tai vähemmän tarpeellista kansanedustajaa; tehkää jotain asialle. Ryhtykää toimeen heti, kun olette selvinneet yhteiskunnan maksamista Suomen 100-vuotisjuhlista, siis ennen puolentoista kuukauden mittaista joululomaa tai ainakin ennen kolmen kuukauden mittaista kesälomaa. Muuten ei kunnian kukko laula, jos sittenkään.

Vasta Martti Ahtisaaren presidenttikautena linnan juhliin kutsuttiin kaikki Mannerheim-ristin saaneet kunniakansalaiset. Kutsun sai myös kaksinkertainen Mannerheim-ristin ritari lentäjäkapteeni Hans Wind, kuoli 24.7.1995. Hän totesi kutsun saadessaan: ” Paasikiveltä minä sitä kutsua odotin, enkä tältä nykyiseltä”.

Kansan kanta

Kommentit (1)

Kommentit

Kirjoitin Puheenvuoroon

Kirjoitin Puheenvuoroon samasta aiheesta ja kommenttiin linkitin sinun kirjoituksesi. http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247632-suomalaisten-koyhyys-koskettaa-myos-sotaveteraaneja#comment-3723019

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet