Paikalliset

Trafi muistuttaa: Junarata ei ole lapsen leikkipaikka

Lasten leikit junaradan läheisyydessä ovat arvaamattomia, ja harmittomaksi ajatellut kokeilut voivat johtaa vakaviinkin onnettomuuksiin, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttaa.

Trafin mukaan vanhempien tulisikin säännöllisesti kerrata lasten kanssa rautatieturvallisuuteen liittyviä asioita.

– Rautatiet siltoineen ja tunneleineen ovat ainoastaan junia varten, eikä ratoja pidä käyttää leikkimiseen tai muuhun liikkumiseen, erityisasiantuntija Kirsi Pajunen painottaa.

Rautatien saa ylittää vain siihen tarkoitetuista paikoista eli tasoristeyksistä. Jos rautatie ylitetään luvattomasti muualta kuin ylittämistä varten luoduista paikoista, kukaan ei ole varmistanut, että junan pystyy havaitsemaan tarpeeksi kaukaa ja ajoissa.

– Junan on mahdotonta väistää, ja sen pysähtymismatka voi olla jopa reilun kilometrin. Junaradan läheisyydessä asuvien perheiden olisi hyvä keskustella, miten junarata ylitetään turvallisesti, Pajunen toteaa.

Radan välittömässä läheisyydessä oleskelemiseen voi myös liittyä vaaroja. Junan kulkiessa syntyvä paine tai imu voi nostattaa helposti radalta ja sen vierestä esineitä, kuten kiviä ja soraa, ja lennättää niitä junan ympärille. Myös radalle asetetut tai junaa kohti heitetyt esineet, kuten kivet ja kolikot, voivat singota takaisin leikkijöiden päälle ja pahimmassa tapauksessa suistaa junan kiskoilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Se on se haasteellinen ikä

Se on se haasteellinen ikä lapsilla kun vanhemmat ei oikein enää pysy perässä. Lapsi menee ja tulee omia aikojaan..

Jos jotain sattuu,

Jos jotain sattuu, yhteiskunta on vastuussa lasteni turvallisuudesta ja aina löytyy joku, jonka laiminlyönneistä tai virheistä lasteni ongelmat johtuvat. Itselläni ei ole aikaa kerrata lasteni kanssa mitään saatika muutenkaan kasvattaa niitä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat