Mustien autojen matkassa

Sinuhe veräjänvartijaksi

Kiekkomolari Sinuhe Wallinheimo ryhtyi kansanedustajuuden myötä eduskunnan futisjoukkueen veräjänvartijaksi.

Jypin jääkiekkojoukkueen entinen maalivahti Sinuhe Wallinheimo (kok) vaihtaa lajia. Kansanedustajuuden myötä Wallinheimo nousi heti eduskunnan jalkapallojoukkueen veräjänvartijaksi.

Tämä tietää sitä, että maalivahdin töihin tottunut toinen tuore lainsäätäjä Antti Lindtman (sd) joutuu siirtymään kenttäpelaajaksi. Epävarmaa on, päästääkö valmentaja Jukka Vakkila vaaleihin asti tolppien välissä seisonutta Erkki Virtasta (vas) ollenkaan kentälle.

Joukkueeseen vaalit sen sijaan tekivät runsaasti uutta tilaa. Siksi niukalla äänierolla tipahtanut urheilukerhon entinen puheenjohtaja Timo Kaunisto (kesk) jouduttiin kutsumaan helatorstaiksi Sveitsiin. Tämä niin sanottu saksankielisten maiden turnaus järjestetään tällä kertaa maan ranskankielisellä alueella Neuchatelissa. Miespula on niin kova, että myös komissaari Olli Rehniä (kesk) huhuillaan paikalle.

Joukkueen uusi naistähti, HJK:ssa mimmifutista pelannut Silvia Modig (vas), ei kiireiltään ehdi Sveitsiin mutta sen sijaan kyllä viikon kuluttua Tallinnaan pelaamaan Viron eduskuntaa, Riikikogua vastaan.

Vaikka demarit ja perussuomalaiset haraavat vastaan, Rkp:n nousu uuteen hallitukseen näyttää varmistuneen. Pääministerikandidaatti Jyrki Katainen (kok) ja nykyhallituksen kulttuuriministeri Stefan Wallin (r) skoolasivat jo uudelle hallitukselle jäähyväiskaronkassa, jonka pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) järjesti eroavalle ministeristölle Kesärannassa.

Hallituksen pystyttäminen näyttää kuitenkin venyvän ja vanuvan niin, että Kiviniemi perheineen saa emännöidä Kesärantaa pitkälle kesään. Lähes vuosi sitten pääministeriksi noussut Kiviniemi jättää virka-asuntoon perintönä talviuintia helpottavan avantopumpun. Sinne jää myös uusi juoksumatto, jonka turvin pääministeri saattoi hölkätä turvamiehiä vaivaamatta.

Eduskunnan niin sanottu kalapuikkoviiksijuttu ei ole vielä edes ehtinyt käräjille, kun taloa ravistelee uusi pienimuotoisempi alan skandaali. Välinsä jo ennestään lähes joka suuntaan katkonut talon henkilöstöpäällikkö Hannu Laitinen ei parantanut osakkeitaan lähettämällä alaisilleen kuvallista sähköpostia.

Talon työhyvinvoinnista huolehtivan Laitisen kuvasarja jättää kirkkaasti taakseen kenraali Gustav Hägglundin viimeaikaiset kannanotot. Laitinen esittelee naispuolista läskiä New Yorkista ja viehättävämpää ilmestystä Pariisista. Kymmenkunnan kuvan nipussa kysellään muun muassa alastomien naisvartaloiden avustuksella, miksi naiset ovat hemaisevampia kuin miehet.

Persujen vaalijytkylle on löydetty jo ruotsinnos: bulibum. Herregud!

Kari valtonen

[email protected]

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet