Veli-Matti Kosonen

Kosonen: Siunausta silitellen

Kotka-Kymin seurakunta järjesti joulukirkon koirille kirkon pihalla. Paikalle saapui sata hauvelia saattajineen. Joululaulun, hartauspuheen ja rukouksen jälkeen omistajat toivat lemmikit pastorin eteen nimeltä mainiten siunaten siliteltäväksi ja rapsuteltavaksi. Samalla siunattiin koiran perhekunta.

Tämä tuntui joistakin seurakuntalaisista loukkaavalta: ”Eläimiä siunaamalla kunnioitus ihmistä kohtaan laskee, kun joudutaan kirkon silmissä samalle viivalle koirien kanssa.”

Luomakunnan huononeva tila kertoo pikemminkin siitä, että olisi eläimille häpeäksi, jos ne rinnastetaan ihmiseen! likaapa vielä oman pesänsäkin.

Jumalan Sana sanoo kaikkien luotujen olevan samalla viivalla: ”Herra, sinun armosi on avara kuin taivas… Ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra” Psalmi 36:6,7.

Kristityssä kodissa toistensa siunaaminen ja silittely on ihan luonnollista. Miksi sitä samaa rakkautta ei saisi osoittaa lemmikeillekin? Monelle yksinäiselle ihmiselle lemmikkieläin on ainoa seuralainen, iso ilo ja siunaus.

Silitä ja siunaa myös lemmikkejäsi! Jaksatte kaikki paremmin.

Oma ihmisarvoni ei laske siitä, että kiitän Luojaa meidän Köpistä ja Kassusta. Pyydän päivittäin heille siunausta, varjelusta ja kivoja kissanpäiviä.

Eläimillä on tärkeä osuus myös pelastushistoriassa. Jouluna Jumala tuli ihmiseksi, mutta tarvitsi tallin ensikodikseen ja eläinten syöttökaukalon kehdokseen!

Hän, joka jouluna lepäili ”heinillä härkien kaukalon” tuli tänne tätä varten: ”Ristillä rinnalla ryövärin nukkuu uhri puhtahin.”

Eläinuhrit olivat esikuva sille, että kerran Golgatalla Jumalan Karitsa antoi henkensä täydelliseksi uhriksi ihmisten syntien sovitukseksi.

Jeesus on se Herran käsivarsi, joka kurottuu taivaasta siunaamaan koko maailmaa. Samoin yhä tänäänkin Isä osoittaa luoduilleen loputonta rakkautta ja kiintymystä – uskossa vastaanotettavaksi.

Siunausta ja silitystä jouluusi!

Veli-Matti Kosonen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet