LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Lukijalta: Pelottelu on mennyt järjettömyyksiin

Vastaan 20.11.2019 kaupunginhallituksen jäsenen Tapio Arolan kirjoitukseen ilmastonlämpenemiestä.

Olen samaa mieltä Arolan kanssa, että pelottelu ilmastonlämpenemisellä on mennyt järjettömyyksiin. Lapset menettävät uskonsa tulevaisuuteen ja kuinka siinä sitten rakentaa uutta kaunista huomista ja omaa elämäänsä kun on mieli musta.

Ilmaston lämpenemisestä muistuttaisin kaikille, että ainut asia mihin voitte näissä asioissa luottaa on oikeastaan oma järkenne.

Asiantuntijoihin ja viranomaisten sanoihin ei voi luottaa, koska silloin olemme vaarassa ajautua ”keisarin uudet vaatteet” -tilanteeseen. Vaikka satu on vanha, on tilanne ikuinen eikä kovin viisas nyky-yhteiskunta ole immuuni ko. tilanteelle.

Suositan kaikkia tutustumaan viimeisen puolen miljoonan vuoden ilmastohistoriaan. Etsikää hakukoneella kuvaaja, jossa kuvataan ilmakehän hiilidioksidipotoisuus ja maailman lämpötila yhdessä. Kuvaajaa tutkimalla voitte huomata, että maailman lämpötila ja hiilidioksidipitoisuus kulkevat kyllä käsi kädessä, aivan kuten ilmastonlämpenemisseurakunta on meille kertonut.

Kuvaajaa tarkaemmin ajattelemalla huomaat kuitenkin, että syy- ja seuraussude on toisin päin; kun maailman lämpötila kohoaa, nousee seurauksena siitä ilmakehän hiilidioksidipitoisuus. Tämän pystytte huomaamaan siitä että vaikka ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on lämpimien, jääkausien välisten ajanjaksojen aikana ollut korkea, ei se ole pystynyt estämään maapallon jäähtymistä. Täten, tämän pienen pienen esimerkin avulla pystyy aivan tavallinenkin ihminen toteamaan että viisaiden ja kouluttettujen ihmisten meille kertomat tarinat ilmaston lämpenemisestä eivät pidä paikkaansa.

Mikään ilmastonlämpenemiseen nojaava toimenpide ei enää ole perusteltu. Hiilidioksidi ei lämmitä ilmastoa. Tämä on asia, jonka tulee valaistumaan ihmisten tietoisuuteen ennemmin tai myöhemmin ja Lappeenrannan ja Suomenkin kannattaisi havahtua todellisuuteen, mielummin pian.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet