LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Uima- ja urheiluhallin sijainnista tolkun päätös

Julkisessa keskustelussa on imatralaisten keskuudessa vahvasti noussut esille uuden urheilu -ja uimahallin sijainti.

Me Imatran kokoomusnaiset pidämme tärkeänä sitä, että valitut päättäjämme tarkoin huomioivat tosiasiat sekä tilastot siitä, ketkä uima- ja urheiluhallia eniten tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa.

Investointi on merkittävä, joten laskelmien oikeellisuutta ja tarkkuutta sekä sitä kuuluisaa viisasten kiveä tarvitaan, jotta tehdään niin sanottu ”tolkun” päätös.

Mansikkala-Imatrankoski sijoituspaikkana on usean kuntalaisen mielestä Imatran keskeisin paikka, varsinkin kun huomioidaan se, että Imatra muodostuu edelleen kolmesta laajalla alueella olevasta keskuksesta.

Rakenteilla olevat sekä jo valmiit koulukeskukset sijaitsevat Imatrankoski-Mansikkala alueen läheisyydessä. Tämän lisäksi moni pieni ja suuri koululainen harrastaa ryhmäliikuntaa, uintia tai yleisurheilua vapaa-ajallaan ja nämä sijoittuvat kätevästi niinsanotusti Vuoksen varrelle kohtuullisen kävely- tai pyöräilymatkan päähän.

Edelleen, vuosittaiset koululaisten kesäleirit on järjestetty Mansikkalan koulussa ja sen lähimaastossa. Unohtamatta myös ikäihmisten ryhmäliikuntaa ja yksilöllistä kuntoutustarvetta, jolle tulee löytyä tulevaisuudessa toimivat, säännölliset sekä kohtuuhintaiset vuorot suurten ikäluokkien kasvaessa myös Imatralla.

Me Imatran kokoomusnaiset uskomme, että uimahallin ja urheilutalon sijainti Imatrankosken tai Mansikkalan läheisyydessä Vuoksen äärellä vahvistaa ja lisää erilaisia matkailumuotoja ja imatralaista yrittäjyyttä sekä hyvinvointia.

Tarkempaa sijoituspaikkaa harkitessa tulee myös kartoittaa Itä-Vuoksen alueita yhtä aikaa mahdollisen kevyen liikenteen siltahankkeen kanssa.

Myöskään nykyistä uimahallia ja urheilutaloa ei pidä purkaa liian nopealla aikataululla, jotta tiloja voidaan hyödyntää loppuun saakka ennen uuden valmistumista.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet