Toimitukselta

Päätoimittajalta: Poliisi tekee vaikutuksen

Olen nyt kahtena perättäisenä aamuna työmatkallani todistanut sitä, kuinka pelkkä poliisin läsnäolo vaikuttaa ihmisten käytökseen.

Eikä siihen edes poliisimiestä tai -naista tarvittaisi, saman asian ajaisi vaikka robotti kuskin paikalla, ainakin liikenteessä. Valkoinen pakettiauto tietyin teippauksin ja tietyin valoin näyttää riittävän.

Jokainen Kuutostietä ajava tietää, että Imatran ja Lappeenrannan välin tavanomainen perusnopeus ei ole läheskään jokaisella kuljettajalla satanen tai jopa alle. Eilen aamulla oli.

Juuri edelläni ajanut poliisiauto oli kuin tulppa aamuliikenteessä. Jopa minut vauhdilla ohittaneen autoilijan kiire loppui sillä sekunnilla, kun tämä huomasi, mitä edessäni on.

Ohitusta seurasi kiltti kurvaus takaisin oikealle kaistalle minun ja poliisiauton väliin. Uskallan väittää, että muussa tapauksessa ohitus olisi jatkunut vielä useamman auton verran ennen kuin tämä kuljettaja olisi kadonnut näköpiiristäni.

Tänä aamuna vastaava toistui Lappeenrannassa. Kauppakadun mäessä liikenne soljui yhtäkkiä oikein mukavasti myös neljänkympin tuntivauhtia.

Viime viikolla kerroimme Imatralaisen verkkolehdessä Joutsenon torialueen levottomaksi menneestä tilanteesta.

Aiheesta Joutsenossa järjestetyssä asukastilaisuudessa oli käynyt ilmi, että alueelle tarvittaisiin poliiseja viikonloppuisin kello 23-01 aikaan.

Paikalla ollut poliisiedustaja kuitenkin vahvisti sen, minkä kaikki jo tietävät muutenkin: Kyseinen aikahaarukka on juuri se sama, jolloin poliisia kaivataan myös muualla maakunnassa.

Kunpa vain poliisilla olisi resursseja näyttäytyä nykyistä enemmän ongelmapaikoilla ja muuallakin, niin sillä päästäisiin pitkälle.

Esimerkit aamuliikenteestä kertovat sen, että pelkkä näyttäytyminenkin voi todella riittää.

Ja tehdä vaikutuksen.

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet