Toimitukselta

Päätoimittajalta: Festarin mentävä aukko

Moni pettyi reilu vuosi sitten, kun Imatran Yöt -tapahtuma jäi pois kaupungin tapahtumakartalta ensi kertaa.

Tapahtumajärjestäjän päätös hämmensi monia siksikin, että festari oli vetänyt mukavasti väkeä, eikä siitä voinut päätellä lopun lähenevän.

Imatran Öiden toistaiseksi viimeisenä kesänä (2017) naapurikaupunki löi pökköä pesään omalla LappeeFest-tapahtumallaan, jonka esiintyjäkattaus on tyypillisesti varsin samansuuntainen kuin Imatran Öiden: valtakunnan suosituimpia artisteja monin kappalein saman illan aikana.

Nyt kolmen kesän jälkeen LappeeFestkin ilmoitti vetävänsä henkeä ensi vuoden ajan. Olisiko tässä kohtaa Imatran paikka nousta jälleen festarikartalle? Miksei Imatran Yöt voisi palata kaupunkiin?

Kaupunkifestari, joka marssittaa jopa yhden iltapäivän ja illan aikana lavalle monta huippuesiintyjää, kiinnostaa takuulla myös vuonna 2020.

Ja onhan Imatralla hieno paikkakin valmiina Vuoksen varrella. Olisi sääli, jos se ei vieläkään saa arvoistaan käyttöä.

Riskitöntä ja halpaa hommaa festareiden järjestäminen ei ole. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan kertoi Imatralaisen haastattelussa kesällä, että tapahtuma on tilanteessa, jossa haluttuja tähtiä ei enää pystytä tuomaan kaupunkiin.

Kun yksi näytelmä maksaa 50 000 euroa, eli koko festaribudjetin verran, on tilanne enemmän kuin hankala.

Lisäksi, festaribudjetti on pysynyt ennallaan viimeiset 10 vuotta. Kulut tuskin ovat.

Jos palataan takaisin musiikkiin, niin monet festarit ovat nykyään osa laajaa ”kiertuetta”, jossa samalla esiintyjäporukalla vedetään lukuisat tapahtumat läpi eri puolilla maata.

Tämä on nykyajan tapa toimia yksin puurtamisen sijaan, eikä yhden tapahtuman epäonnistuminen välttämättä kaada koko venettä.

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet