Toimitukselta

Päätoimittajalta: Kesätorissa ei ole mitään vikaa

Onhan se kiva, mutta harvoin tulee käytyä.

Näin voisi kiteyttää oman suhteeni toriin, enkä varmasti ole yksin ajatusteni kanssa, kun katsotaan torielämän vilkkautta (tai ennemmin sen rauhallisuutta).

Imatralla on vuosikaudet pähkäilty sitä, kuinka toriin saataisiin puhallettua uutta liekkiä. Se on jo hyväksytty, että talvella ei juuri mitään tapahdu, mutta onko sama prosessi edessä myös kesän suhteen?

Onko vain uskottava, että tori ei ole 2010-luvun ihmisten paikka tehdä ostoksia?

Haluan uskoa, että näin ei ole. Imatrankosken kesätorissa ei ole mitään vikaa. On myyjiä, on maukkaita tuotteita.

En usko, että hintakaan on se tekijä, joka ihmisiä pelottaa. Vaikka supermarketit pystyvät myymään superhinnoilla, ihmiset ovat valmiita maksamaan lähi- ja luomuruoasta, jota torit tarjoavat. Se on tällä hetkellä todella trendikästäkin.

Entäpä sitten se tunnelma?

Tunnelman tekevät pitkälti ihmiset. Se, että heitä on.

Minä en kaipaa torille showta ja sirkushuveja, niitä on tarjolla muuallakin ihan riittävästi.

Ja sää, sen vaikutusta ei sovi aliarvioida. Helteisenä kesäaamuna lettukojulle on enemmän jonoa kuin silloin, kun värjötellään kymmenessä lämpöasteessa ja tihkusateessa.

Jälkimmäisenä mainittu on tänä kesänä ollut huomattavasti toista vaihtoehtoa yleisempi säätila, mikä varmasti näkyy torin kävijämäärissä.

Entäpä sitten se sijainti?

Tässä lehdessä todellinen torikonkari, Savolaisen kauppapuutarhan Lauri Savolainen sanoo, että Inkerinaukio on torille hyvä paikka.

Mies on aivan oikeassa. Jos nykyistä sijaintia verrataan aiempaan, rakennusten tiiviisti ympäröimään pohjukkaan, Inkerinaukio saa pisteet. Taustalla Valtionhotelli, välittömässä läheisyydessä koskipuisto. Kyllä kelpaa!

Jos jotain saa toivoa, niin Savolaisen mielestä pensaiden madaltaminen lisäisi torin näkyvyyttä.

Ehkä tätä kannattaisi kokeilla, sillä ainakaan rahasta tämä ”uudistus” ei voi jäädä kiinni.

Tuija Horttanainen

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet