Toimitukselta

Viikon vieras -kolumni: Kannustetaan omia urheilijoita

Yleisurheilun suomenmestaruuskilpailut, Kalevan kisat, järjestetään tänä vuonna Lappeenrannassa. Elokuun alussa, 1.–4.8. Kimpisen Stadionilla nähdään koko kotimaisen yleisurheilun parhaimmisto.

Kyseessä on urheilun suurtapahtuma, jolla on merkitystä, ei pelkästään Lappeenrannalle, vaan koko maakunnalle. Neljän kisapäivän aikana Kimpiselle odotetaan jopa 20 000 katsojaa. Järjestelyissä on mukana noin 500 vapaaehtoista. Kisoissa kilpailee noin 700 urheilijaa.

Kisoissa tulee todennäköisesti olemaan mukana yli kaksikymmentä Etelä-Karjalan omaa urheilijaa. Pääosa tästä joukosta tulee Lappeenrannan Urheilu-Miehistä, mutta myös muita seuroja on edustettuna.

LUM:in kirkkaimpien tähtien, jo Dohan MM-kisajoukkueeseen vallittujen, Aku Partasen, Tiia Kuikan, Simo Lipsasen ja Alisa Vainion lisäksi monet nuoret urheilijat pääsevät aistimaan ja kokemaan kisat kotikentällä.

Saara Lipsasen, Elisa Neuvosen, Kristiina Halosen ja Arttu Tyystjärven ohella nuorista lupauksista ainakin sellaiset nimet, kuin Moona Korkealaakso, Merituuli Jääskeläinen, Tanja Kokkonen ja Emma Hietaranta kannattaa painaa mieleen.Maakunnan muista yleisurheilijoista ainakin Imatran Urheilijoiden Senni Salminen ja Savitaipaleen Urheilijoiden Jesse Huttunen ovat seurattavia nimiä.

Kisayleisöllä on hieno tilaisuus tulla kannustamaan maakunnan omia urheilijoita huippusuorituksiin. Ennakkoon luvassa on useita loppukilpailupaikkoja ja mitaleja. Nuoret ja lahjakkaat urheilijat ansaitsevat kotiyleisön tuen.

Kansoitetaan elokuussa Kimpisen katsomot ja kannustetaan oman maakunnan urheilijoita. Dohan kisakoneessa on jo neljä alueen urheilijaa, Kalevan kisojen jälkeen heitä voi olla lisää.

Tomi Sillanvuo

Kirjoittaja on kisojen markkinointi- ja viestintävastaava.

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet