Toimitukselta

Viikon vieras -kolumni: Maasotakoulu toimii ja näkyy

Kari Pietiläinen.

Maasotakoulu

Maasotakoulun Koulutuskeskus ja aselajikoulut ovat työskennelleet tänä vuonna isojen kurssien kanssa paineen alaisena, mutta ratkaisuhakuisesti. Aliupseerien peruskurssi käynnistyi Lappeenrannassa ennätysvahvuudella eli 163 aliupseeria aloitti opintonsa tammikuussa. Upseerikoulutuksessa 104. kadettikurssi aloitti keväällä puolustushaaraopinnot vahvuudella 104.

Koulutuskeskus etenee kansainvälisen yhteistyön osalta monella rintamalla. Ruotsin kanssa tehtävä yhteistyö on jo arkea koulussamme.

Maidemme jalkaväkikoulut suunnittelevat yhteisiä harjoituksia. Saimme myös vahvistuksen sille, että ylikersantti Stefan Peltonen Ruotsista Norrbottenin rykmentistä jatkaa kouluttajana Lappeenrannassa vuoden 2021 kesään saakka.

Hän aloitti viime syksynä. Pioneerikoulu toteuttaa syksyllä kansainvälisen opintokokonaisuuden ja tiivistää yhteistyötään pohjoismaisten kumppanien kanssa.

Rakuunasoittokunnan alkuvuoden keikkakalenteri on ollut tiivis. Rakuunasoittokunnan 100-vuotishistoriikin kirjoittaminen on käynnissä.

Soittokunta osallistuu Puolustusvoimien kesäkiertueelle 2019 ja näkyy myös Lappeenrannan satamassa 5.6.2019. Maasotakoulu järjestää varuskunnallisen paraatin Lappeenrannassa Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta.

Tervetuloa seuraamaan paraatikatselmusta ja ohimarssia kansalaistorille ja keskustaan sekä kesäkonserttia ja kalustoesittelyä satamaan.

Maasotakoulun menestyksellinen toiminta ei ole mahdollista ilman toimivaa yhteistyöverkostoa.

Toimintaamme tukee lukuisia viranomais- ja vapaaehtoistahoja. Kiitän kaikkia yhteistyökumppaneitamme tuloksekkaasta yhteistoiminnasta. Näistä toimijoista Lappeenrannan sotilaskotiyhdistys täytti 100 vuotta marraskuussa 2018.

Maasotakoulu onnittelee lämpimästi myös näin jälkikäteen.

Eversti Kari Pietiläinen

Kirjoittaja on Maasotakoulun johtaja.

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet