Toimitukselta

Pääkirjoitus: Imatran seutukin tarvitsee kaikki lentomatkustajien tuomat eurot

Imatralla ei ainakaan toistaiseksi toimi lentokenttää, josta pääsisi maailmalle, mutta oman maakunnan sisältä tätä tarjontaa kuitenkin löytyy – ja yhä enenevissä määrin.

Kun huhtikuun alku koittaa, Lappeenrannasta pääsee lentäen Berliiniin, Thessalonikiin, Ateenaan ja Milanoon. Mukava kattaus, ainakin tavallista turistia ajatellen.

Vaikka lentomatkustamista nykyisin kovasti kritisoidaan, ei siihen pidä takertua liikaa. Kaikilla asioilla on monta puolta, kuten tälläkin.

Kaksi Lappeenrannan lentoyhteyksistä muuttuu vuoden ympäri palveleviksi: Berliini ja Milano. Esimerkiksi Berliinissä moni tykkää piipahtaa hieman Suomea aikaisempaa kevättä haistelemassa tai joulumarkkinoilla vuoden pimeimpänä aikana piristymässä.

Läheiseltä kentältä lähteviä lentoyhteyksiä voi ajatella niinkin, että ehkäpä joku kaksin verroin pidempi kaukolento jää niiden ansiosta väliin.

Lappeenrannan kentän lennot eivät pelkästään vie maailmalle, vaan myös tuovat. Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro sanoo ympärivuotisten yhteyksien olevan todella tärkeitä paitsi lentokentälle, myös koko Saimaan alueen matkailulle.

Ja turisteja ja heidän tuomia eurojaan, jos mitä, myös Imatran seutu tarvitsee. Kun Venäjän matkailu ei ole takavuosien loistossaan, on uusia avauksia ja korviketta pakko löytää muualta.

Talvisina houkutuksina tyrkylle tuodaan esimerkiksi hiihtoa ja pilkkimistä, auton vuokraajia palvellaan saksan kielelle käännetyllä kiertomatkakartalla.

Riikaan pääsi aikanaan lentäen Lappeenrannasta, ja tätä reittiä on kaipailtu takaisinkin. Toive ei todennäköisesti tule toteutumaan, mutta neuvotteluja muista uusista yhteyksistä on käynnissä.

Kehitys on ollut silminnähtävää, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan, minne lähikentältä voi seuraavaksi suunnistaa.

Tuija Horttanainen

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet