Toimitukselta

Viikon vieras -kolumni: Mitä kuuluu Imatra?

Imatran seurakunnan juhlavuosi on lähtenyt räväkästi käyntiin: loppiainen, piispan vierailu juhlamessuineen ja onnittelujen vastaanottoineen, uusien luottamushenkilöiden valtuustoseminaari ja tehtävään siunaaminen, radiojumalanpalvelus. Jatkoa seuraa, mutta ei näin hengästyttävään tahtiin.

Meidän imatralaisten voima on se, ettemme pärjää yksin. Jokainen meistä on joiltakin osin hauras ja särkyvä. Jokaisesta löytyy heikko kohta. Toistemme kanssa olemme vahvempia. Toistemme kanssa saavutamme asioita, joita emme saavuta yksin.

Tarvitsemme toistemme erilaisuutta. Miltä tuntuisi maailma, jossa kaikki ihmiset olisi kloonattu yhdestä tai kahdesta ihmisestä? Miltä tuntuisi nähdä kaikkialla omat kasvonsa, omat klooniveljensä ja -sisarensa? Elämä on jotain muuta: jatkuvasti uutta ja erilaista.

Tarvitsemme suhteellisuudentajua. Kun ihmiset ovat alkaneet perustaa taivasta maan päälle, silloin on yritetty jotain sellaista, joka ei kuulu ihmisen osaan. Se, mitä ihminen rakentaa, jää aina jollakin tavalla keskeneräiseksi, vajavaiseksi, puutteelliseksi. Vaikka teemme parhaamme, kotikaupungistamme ja seurakunnastamme ei tule paratiisia, mutta niistä tulee riittävän hyviä keskeneräisinäkin. Tehdään asioista ympärillämme parempia vähän kerrassaan, askel askeleelta. Kun maltamme edetä hitaasti, syntyy kestävää jälkeä.

Tarvitsemme unelmia. Laulun sanoja lainaten: Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille, ja mielen vapaus, ja mielen vapaus”.

Olisiko sinulla aikaa ja mielen vapautta lähteä kanssani pilkille 28.2. kello 14–16 Päivärannan rantasaunalta? Seuraa ilmoittelua.

Tarjolla olisi vaikeasti narrattavia kaloja, lämmintä saunaa ja kalakeittoa. Kireitä siimoja ja Jumalan siunausta.

Arto Marttinen

Kirjoittaja on Imatran seurakunnan kirkkoherra.

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet