Kansan kanta

Mielipide: Koirapuiston toteutus yskii Imatralla, eikä kyse ole rahasta

Imatralle odotetaan edelleen kaupungin ensimmäistä koirapuistoa.

Tuija Horttanainen

Taas oli esillä koirapuiston rakentaminen Imatralle. Samassa yhteydessä mainittiin vanhat tenniskentät.

Kun näitä molempia, niin tennistä ja kuin koiran ulkoilutusta, harrastaa, voi todeta, että koirapuistoa ei ole Imatralle saatu aikaiseksi ja hoitamattomat tenniskentät kasvavat koiranputkea.

Henkilökohtaisia yhteydenottoja on tullut molemmista.

Koiraystävät ihmettelevät, mikä viivyttää koirapuiston toteutusta Imatralle. Onko tavoitteena unohtaa koko asia ja antaa ajan hoitaa lopputulos?

Tenniksen kohdalla tilanne on lähes sama. Minulta on kysytty useasti, missä ovat ulkokentät, kun tennishallilla on hyvät sisäkentät. Vastaus on, että ne ovat pitkin Imatraa...

Koirapuiston etenemisestä täytyy todeta, että ”kokoaan suurempi kaupunki” on ainut pienempiinkin kuntiin verrattuna, jossa meinaamista on ollut, mutta konkretia puuttuu koirapuiston rakentamisessa.

Tenniksen kohdalla tennishalli ja sisäkentät ovat toimineet hyvin vuodesta 2010 lähtien, ulkokentät on sovitettu tennishallin viereen ja ne ovat savolaisittain sanottuna ”tekemistä vaille valmiit”. Konkretia vain puuttuu.

Tennisliikunnan harrastajat haluavat pelata turvallisilla ja hyvin hoidetuilla pelialustoilla. Asfaltti ja rikkaruohokentät voi ”kieliä rullalle” ja maapohjat laittaa lemmikkieläinten puistoiksi.

Koirapuistoja on lähes jokaisessa Suomen kunnassa. Kunnat ovat huomanneet, mitä lemmikkieläimet tarkoittavat kuntalaisten hyvinvoinnissa.

Kunnat ovat nähneet matkailun kehityksen ja rakentaneet koirapuiston muun muassa venematkailijat ja karavaanarit huomioiden.

Pienille ja isoille koirille on eri alueet puistoissa, se on tämän päivä trendi.

Imatran demarit ovat tehneet erittäin perusteellisen aloitteen vuonna 2017 nimellä ”Imatran koirapalveluiden yleissuunnitelma” joka käsittää muun muassa koirapuistot, koirametsät ja koirauimarannat.

Toteutus vaan yskii ja yskii, vaikkakin tarve koirapuistoille kasvaa päivä päivältä. Kysymys ei ole rahasta, vaan näkökyvyttömyydestä tulevaan.

Kaikki me tiedämme lemmikkien merkityksen ikääntyvälle, yksinäisille ihmisille ja lapsiperheille.

Asialliset lemmikkieläinpalvelut tuovat hyväksynnän myös niille, jotka eivät lemmikeistä pidä.

Koirat ja tenniskaverit ovat sosiaalisen toiminnan ja riittävän liikunnan huomaamattomia ylläpitäjiä.

Ajatus muuttaa käyttämättömät tenniskentät koirapuistoiksi on mitä parhainta käyttämättömien toimintapaikkojen uusiokäyttöä.

Rakennetaan tenniskentät sinne, missä ne ovat kaikkien käytettävissä.

Veikko Hämäläinen (sd.), kaupunginvaltuutettu, Imatra

Kansan kanta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet