Toimitukselta

Pääkirjoitus: Vaikuttakaa, arvon lukijat!

Ensin oli kauppias Tom Färdin vuosi. Sitten oli tapahtumatuottaja Tuomas Hallikkaan vuoro.

Seuraavaksi potin korjasi moottoripyöräilijä Niki Tuuli, ja vuosi sitten palkittiin valokuvataiteilija Nestori Lönngrén.

Ai mistäkö on puhe? No tietenkin jo perinteeksi muodostuneesta Vuoden imatralainen -äänestyksestä, joka polkaistaan jälleen käyntiin tässä lehdessä.

Äänestys tapahtuu verkkosivuillamme, ja äänestysaikaa on parin viikon ajan.

Sen jälkeen on selvillä järjestyksessään viides Vuoden imatralainen. Jokohan tällä kertaa on naisen vuoro voittaa? Sen päätätte te, arvon äänestäjät.

Vuoden imatralainen -äänestys on varma merkki uuden vuoden alkamisesta, ja sitä osataan jo odottaa.

Toivomme mahdollisimman monen teistä lukijoista innostuvan äänestämään tänäkin vuonna.

Jos Vuoden imatralainen -äänestys on varma merkki alkaneesta vuodesta, sitä ovat myös kaiken maailman elämäntaparemontit ja muuten vain muuttuminen paremmaksi ihmiseksi.

Tätä hurmosta kestää hyvällä tuurilla tammikuun loppuun. Sitten alkaa väsyttää ja ketuttaa ja paluu vanhoihin tapoihin uhkaa.

Jos uudenvuodenlupaus on vielä tekemättä, niin tässä ehdotus. Mitä jos sinäkin lupaisit käyttää entistä enemmän paikallisia palveluita?

Tähänkään on turha asettaa mitään ”joka ikinen päivä” -vaateita. Entistä enemmän on jokaiselle sopiva määre, jota kukin voi toteuttaa omalla tasollaan.

Kun käytämme paikallisia palveluita enemmän, turvaamme osaltamme myös työpaikkojen säilyvyyttä.

Negatiivinen kierre on mahdollista muuttaa positiiviseksi.

Yksi esimerkki paikallisten palveluiden tukemisesta on ulkona syöminen. Ei ole salaisuus, että moni ravintola Imatralla on viime aikoina ollut tiukoilla.

Salaisuus ei ole sekään, että ravintoloissa syöminen ei ole ilmaista.

Tämänkään vuoksi keneltäkään ei voi vaatia päivittäistä lounasta ravintolassa yrittäjien tukemiseksi, mutta kuten sanottu, ”entistä enemmän”.

Ja pienistä puroista kasvaa se suuri joki, jolla on merkitystä.

Tuija Horttanainen

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet