Toimitukselta

Viikon vieras -kolumni: Lääkärihelikopteri Lappeenrantaan

Marja-Liisa Vesterinen.

arkisto / Tuija Sinkkonen

Päätös lääkärihelikopterin sijoituspaikasta on yhä auki. Viime kesänä kokosivat Eksoten ja sen ensihoidon johto sekä lentokenttäsäätiö painavan, tosiasioihin perustuvan esityksen kopterin sijoittamiseksi Lappeenrantaan.

Se esiteltiin STM:n asettamalle asiantuntijatyöryhmälle ja ministeri Saarikolle, joka tekee sijoituspaikkapäätöksen.

Alueemme kansanedustajat ja moni muukin taho ovat myös tehneet asiassa hyvää edunvalvontaa.

Ministeriön asettama asiantuntijatyöryhmä arvioi kaikilla mittareilla Lappeenrannan Uttia paremmaksi sijoituspaikaksi ja esittikin sijoituspaikaksi Lappeenrantaa.

Ministerin vieraillessa elokuussa K-sairaalalla syntyi itselleni käsitys, että sijoituspaikka on ilman muuta Lappeenranta.

Lappeenrannassa sijaitsee Kaakkois-Suomen ainoa laajan päivystyksen sairaala. Eksotella on lukuisten erikoisalojen lääkäreitä, lääkärihelikopterin tarvitsemia ensihoitolääkäreitä ja muuta ensihoitohenkilöstöä sekä hyvät ensihoidon kehittämissuunnitelmat.

Lentokenttä sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskussairaalasta.

Kaikki edellä oleva on meillä paremmin kuin Kouvolassa. Sijoituspäätöstä ei voi tehdä poliittisin perustein Kouvolaan, vaan alkuperäisen tavoitteen mukaisesti turvaamaan tasapuolisesti asukkaiden henkeä ja turvallisuutta niissäkin alueemme kunnissa, jotka ovat täysin katveessa nopeasta lääkäriavusta, vaikeakulkuisten matkojen päässä ja joissa voidaan tarvita nopeasti paikalle kopterilla saapuvaa lääkäriapua ja kuljetusta omaan päivystävään sairaalaamme tai yliopistosairaalaan.

Marja-Liisa Vesterinen (sd.), Eksoten hallituksen puheenjohtaja

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet