Toimitukselta

Lukiolaiset karkottivat arvostelijat

Ulla Ora

Lappeenrannan kaupunginteatterissa nähdyn Nahkatakkisen tytön esitysten jälkeen sosiaalinen media täyttyi kiitoksesta ja ylistyksestä – ja harmituksesta. Moni harmitteli ettei ollut saanut lippua, kun näytökset oli myyty loppuun. Osa myös, perinteiseen lappeenrantalaiseen tyyliin, ihmetteli, ”joko ne näytökset loppuivat, kun vielä en ehtinyt lippua ostaa”.

Lappeenrannan lukioteatterin kanssa toteutettu projekti veti suuren näyttämön täyteen 94-prosenttisesti. Se on paremmin kuin mikään muu suurella näyttämöllä tänä keväänä nähty esitys. Etukäteen kiinnostusta herättänyt Terijoella keräsi 4 981 katsojaa, mikä tarkoittaa 69 prosentin täyttöastetta. Etukäteen keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa haikailtu Niskavuori eli Niskavuoren nuori emäntä keräsi vain 41 prosentin täyttöasteen. Eikä ihme, sillä välittömästi näytelmän julkistamisen jälkeen samat palstat täyttyivät kommenteista, että Niskavuori on jo niin nähty. Lappeenrantalaisille ei tunnu mikään kelpaavan. Toki hyvät täyttöasteet keräsivät myös pienellä näyttämöllä nähdyt Halua mut hiukan (99%) ja Keisarin uudet vaatteet (82%).

Oli upeaa huomata, kuinka taitavia lukiolaiset ovat. Näytelmä itsessään oli sopiva sekoitus kepeyttä, viihteellisyyttä ja vakavampia aiheita. Väliajalla kuulin, kun joku nainen sanoi, että ”tuli ihan sellainen fiilis, että pääsisipä mukaan lavalle”.

Lappeenrannan kaupunginteatteri on ollut kaupungin kiistakapula siitä asti, kun uudesta teatterirakennuksesta on alettu puhua. Tuoreimman esityksen myötä negatiiviset kommentit ovat ainakin sosiaalisesta mediasta kadonneet ja kaupunkilaiset haluavat lisää. Ensi syksynä teatterissa nähdään yhteistyössä Lappeenrannan Tanssiopiston kanssa toteutettu baletti Pähkinänsärkijä. Nähtäväksi jää, tuleeko siitä samanlainen menestys kuin Nahkatakkisesta tytöstä. Sekä teatterin että nuorten kannalta toivoisi, että tulisi.

Kirjoittaja on Imatralaisen ja 29Lappeenrannan Uutisten vt. päätoimittaja.
Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet