Janne Koivisto
Päätoimittaja Koivisto

Imatralle hieno teatteri

Imatran kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2014, että Imatra rakentaa uuden teatterin. Päätös syntyi täpärästi äänin 24–18.

On täysin ymmärrettävää, että moni vastusti kuuden miljoonan euron uudisrakennusta. Vaikka sanotaan, ettei kulttuuria ja peruspalveluita voi asettaa vastakkain, kyllä voi. Molemmat elävät samassa niukkuudessa ja käyttävät samoja verovaroja.

Nyt kun uusi teatteri on valmistunut, myös vastustajien kannattaa olla siitä ylpeitä. Imatralaisen toimitus pääsi tutustumaan uusiin tiloihin torstaina, kuukautta ennen avajaisensi-iltaa. Imatralaiset saavat toimivan, tyylikkään ja kodikkaan teatterin. Uudisrakennus oli oikea ratkaisu.

Myös ensi-iltanäytelmä vaikuttaa hyvältä valinnalta. Jonas Jonassonin romaani Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi on niittänyt mainetta ympäri maailmaa. Teatteri Imatra on Suomessa ensimmäinen ammattiteatteri, joka tuo veijarikomedian näyttämölle. Puolet lipuista on jo myyty.

On mielenkiintoista nähdä, miten Imatran uusi teatteri vaikuttaa Lappeenrannan uuteen teatteriin, joka avattiin vain vuosi sitten.

Lappeenrannan kaupunginteatteri on kyennyt nostamaan katsojamääriä tuntuvasti uuden talon ja yleisöystävällisen ohjelmiston ansiosta. Teatteri Imatra on sille kova haastaja.

Molemmissa teattereissa on uudet myyntitykit, jotka yrittävät houkutella katsojia bussilasteittain.

Hyvää kilpailussa on se, että se pitää teatterit ja niiden johtajat hereillä. Tämä koituu katsojien hyväksi.

Teattereihin on käytetty Etelä-Karjalassa viime vuosina paljon rahaa. Rahalla on saatu hienot teatterit ja niihin hienot ohjelmistot. Näitä palveluja kannattaa käyttää.

Kirjoittaja on Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja.
Päätoimittaja Koivisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet