Imatran Nuorkauppakamari

45 vuotta Imatran Inkereitä

Inkereitä ja Imatran Nuorkauppakamarilaisia Imatra-päivänä 2013.

Rita Wallenius

Imatran Inkerin valinta on merkittävä ja pitkäaikainen perinne Imatran Nuorkauppakamarin historiassa. Imatran Nuorkauppakamari on perustettu vuonna 1966 ja vuodesta 1970 Inkeri on valittu vuosittain. Imatran Nuorkauppakamarin Inkeri-projekti on vanhin Suomen Nuorkauppakamareiden edelleen jatkuva projekti.

Inkeristä on vuosien saatossa tullut Imatran symboli. Inkeri on hahmo, joka tunnetaan ympäri Suomea. Nimensä Inkeri on saanut Toivo Kärjen säveltämästä ja Reino Helismaan sanoittamasta Imatra-valssista, jossa kerrotaan mystisestä naishahmosta Vuoksen varrella.

Inkeri valinta tapahtuu keväisin Imatran Nuorkauppakamarin hallituksen päätöksellä ja lähtökohtana on luonnollisestikin aina imatralainen nainen. Valinnan jälkeen seuraa Inkerin kosinta, jota suunnitellaankin hartaasti yllätyksen maksimoimiseksi. Kosinta naamioidaan tietenkin niin, ettei Inkerillä ole aavistustakaan mitä tuleman pitää. Uuden Inkerin henkilöllisyys pidetään visusti salassa aina julkistamishetkeen saakka.

Inkerin julkistaminen on tapahtunut aikaisempina vuosina Inkeri-tanssiaisissa, joskus myös Imatra Big Band Festivaalien yhteydessä. Vuodesta 1999 alkaen Inkerin julkistaminen on tapahtunut Imatra-päivänä Koskenpartaalla.

Inkeri kantaa tunnuksenaan riipusta, jossa on Imatrankosken pohjasta haettu Imatra-kivi. Tänä vuonna riipuksen on Inkerille lahjoittanut Imatran Kultakello. Kiertopalkintona kiertää myös Imatran kivi-patsas. Vaatetuksena Inkerillä on jokaiselle erikseen räätälöity feresi, johon kuuluu karjalaisen naisen puuvillainen, värikäs liivihame ja valkoinen, leveähihainen pusero. Asun näyttävyyttä lisää vielä koristeellinen esiliina. Pukuun kuuluu myös naisen päähine, sorokka tai koristenauha hiuksille. Edellisvuosien Inkerit toivottavat tuoreen Inkerin joukkoonsa lahjoittamalla Inkerille valkoisen, punapoiminnalla koristellun huivin. Huivin on suunnitellut yksi Inkereistä, Eeva-Leena Uosukainen. Huivi kiinnitetään pukuun Imatran kaupungin lahjoittamalla Imatra-soljella. Yhteistyössä Leipomo Toivosen kanssa, myös Inkeri-leivosta päivitetään, uuden Inkerin toiveet mielessä pitäen.

Jännitys tiivistyy ja h-hetki lähenee... Perinteiden mukaisesti uusi Imatran Inkeri julkistetaan tänäkin vuonna Imatra-päivänä 23.8.2014.

Tuuhan siekii Koskenpartaalle lauantaina klo 16.30 kattomaan, kuka on Inkeri vuosimallia 2014 ja samalla järjestyksessään 45. Imatran Inkeri!

Lisätietoja Inkeri-projektista: http://www.jcimatra.com/fi/projektit/imatran+inkerin+valinta/

(Inkereistä tarinoi: Johanna Silvennoinen, Imatran Nuorkauppakamari ry)

Imatran Nuorkauppakamari

Aikaisempia kirjoituksia

Imatran Nuorkauppakamari

Nuorkauppakamari on aktiivisesti toimiva järjestö, jonka tarkoituksena on jäsentensä kautta kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Imatran nuorkauppakamari ry on yksi Suomen noin 70:stä nuorkauppakamarista. 

Imatran Nuorkauppakamari on perustettu vuonna 1966. Tarjoamme jäsenillemme muun muassa koulutuksia, yritysvierailuja sekä erilaisia tapahtumia. Kauttamme aukeaa myös yhteiskunnallisia vaikuttamismahdollisuuksia, esimerkiksi erilaisten projektien muodossa. Aktiivinen toiminta niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin tarjoaa hyvät mahdollisuudet laajan kontaktiverkoston luomiselle.

Nuorkauppakamari-toiminta on tarkoitettu kaikille alle 40-vuotiaille itsensä kehittämisestä ja kouluttamisesta kiinnostuneille ihmisille. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan toimintaamme! 

Katso lisätietoja nettisivuiltamme: www.jcimatra.com

Löydät meidät myös Facebookista! https://www.facebook.com/pages/JCI-Imatra-Imatran-Nuorkauppakamari-ry/611352338928219

Uusimmat mielipiteet