Paikalliset

Imatralaispari matkaa maailman ympäri - kunnon sinappia on ikävä!

Imatralaiset Anu Tähtinen ja Petri Rahkonen ovat vuoden mittaisella "maailmankiertueella", joka päättyy kesäkuun lopussa. Silloin päättyvät myös matkalaisten vuorotteluvapaat, joten lisäviikkoja ei ole tiedossa. Seitsemän vuotta yhtä pitänyt pari kertoo tunteneensa toisensa läpikotaisin jo ennakkoon, eikä reissu ole tuonut yllättäviä piirteitä esiin. Kuvassa Anu ja Petri ovat Machu Picchua ihastelemassa.

Imatralaiset Anu Tähtinen ja Petri Rahkonen reissaavat parhaillaan maailman ympäri. Kaksikon reissu ei tallennu pelkästään yksityisiin matkapäiväkirjoihin, vaan parin taivalta voi seurata kuka tahansa Rantapallon nettisivuilla olevan Kaikki maanosat -blogin kautta.

Tällä hetkellä Anu ja Petri ovat Singaporessa. Kesään kestävän retken tulevia etappeja ovat muun muassa Thaimaa, Laos, Nepal ja Intia.

– Saimme idean maailmanympärimatkasta kesällä 2007, kun olimme kuukauden mittaisella reilireissulla Euroopassa. Tosissaan suunnittelimme matkaa vuoden verran.

Ennen pitkää reissua on otettava huomioon monta asiaa. Anun ja Petrin mielestä asunnon vuokraus, säästäminen, pankkiasioiden järjestely, matkavakuutuksen otto ja reitin suunnittelu olivat tärkeimpiä asioita.

– Taidettiin muistaa hoitaa kaikki asiat ennen matkalle lähtöä, kun vielä ei ainakaan ole tullut mitään yllättävää, matkalaiset miettivät.

Anun ja Petrin tavoitteena on käydä kaikissa maailman seitsemässä maanosassa. Ennen matkaa ”plakkarissa” oli jo Eurooppa, Aasia, Afrikka ja Pohjois-Amerikka. Tämän reissun tavoite on saada rasti myös Etelä-Amerikan, Australian ja Antarktiksen kohdille.

Nyt meneillään olevan matkan osalta kaikkien maanosien tavoite täyttyi helmikuun lopulla, kun reissaajat laskeutuIvat maan kamaralle Balilla.

Anun ja Petrin pitkä taival alkoi 28.6.2011 ja aikomus on olla reissussa vuoden päivät. Vuorotteluvapaat mahdollistivat vuoden reissun, mutta pitemmäksi aikaa he eivät voi kulkureiksi jäädä.

Reissuun on mahtunut monia hienoja hetkiä, mutta kaikkein sykähdyttävimpänä kokemuksena Anu ja Petri pitävät astumista Antarktiksen maaperälle pingviiniyhdyskunnan keskelle.

– Huonoin hetki taas oli matka Guatemalan halki Hondurasiin. Bussi hajosi useaan otteeseen ja matkamme viivästyi, he muistelevat.

Matka maailman ympäri on myös taloudellinen satsaus. Anulla ja Petrillä budjetti on noin 25 000 euroa henkilöä kohden.

– Se voi juuri ja juuri riittää, mutta tiukkaa tekee. Yövymme pääasiassa hostelleissa ja halvoissa hotelleissa, ja ostokset olemme karsineet minimiin. Kannettavaa on muutenkin 50 kilon verran. Ruoassa emme ole juuri säästäneet, mutta kokkaamme itse aina kun se on mahdollista.

Kaukana kotoa oppii arvostamaan asioita, jotka ovat osa normaalia arkea.

– Minä olen kaivannut eniten puhtautta, kunnon suihkuja, kunnon treenirupeamaa seka kotimaisia marjoja ja sinappia, Anu kertoo.

– Minä olen kaivannut eniten joitakin suomalaisia ruokia seka harrastuksiani, Petri lisää.

Anu ja Petri

Anu on Imatralla syntynyt ja suurimman osan elämästään asunut 37-vuotias luokanopettaja.

Anulle urheilu on elämäntapa, lajeina pääasiassa juoksu ja hiihto. Urheilun ja matkustamisen lisäksi harrastuksiin lukeutuvat espanjankielen opiskelu, avantouinti ja musiikki.

Petri on 30-vuotias Imatralla syntynyt ja ikänsä asunut paperityöntekijä.

Petrin harrastuksiin kuuluu matkailun ja englannin opiskelun lisäksi mm. valokuvaus, juoksu, hiihto, kuntosali ja kamppailulajit.

Aiheesta muualla: 

http://www.rantapallo.fi/kaikkimaanosat

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi