Paikalliset

Lumimyräkän aiheuttamat sähkökatkot on nyt saatu korjattua ISS:n alueella

Kuvituskuva.

Arkisto/Tiina Mutila

Keskiviikon ja torstain välisen yön lumimyräkän aiheuttamat keskijänniteviat Imatran Seudun Sähkönsiirron jakeluverkkoalueella on saatu kaikki korjattua, yhtiö kertoo tideotteella.Tilanne korjauksien osalta on jo niin hyvä, että yhtiö lähetti perjantai aamuna asentajiaan avuksi Parikkalan Valon jakeluverkkoalueelle viankorjaustöihin.

Imatran Seudun Sähkönsiirron jakeluverkkoalueella lumimyräkän aiheuttamat viat jäivät lähialueiden verkkoyhtiöihin verrattuna huomattavasti vähäisimmiksi. Yksi merkittävä syy tähän on meneillään oleva Puista vapaa sähkölinja -projekti, jossa keskijännitejohdon ympäriltä puita poistamalla johtoalue ollaan levennetty 10 metristä 40 metriin. Projekti on nyt puolessa välissä ja myönteiset vaikutukset olivat huomattavat.

– Arvioidemme mukaan vikoja olisi ollut puolet enemmän, jos hanke ei olisi edennyt näin hyvin. Käsitellyillä alueilla puut eivät päässeet kaatumaan sähkölinjoille. Säävarmaa verkkoa on projektin avulla saavutettu jo 185 km ja tämä näkyi myönteisesti vikojen vähäisessä määrässä, kertoo liiketoimintajohtaja Tero Karjola.

Jos projektiin lähtee mukaan tarpeeksi metsänomistajia, säistä aiheutuvien sähkökatkojen määrä vähenee Imatran seudulla jopa 80 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat