Paikalliset

LUT-yliopisto näkyy niin somessa kuin Helsingin päärautatieasemalla

LUT-yliopisto on esillä muun muassa Helsingin päärautatieasemalla. Erityisen vahvasti yliopisto pyrkii näkymään sosiaalisessa mediassa.

Laura Mykkänen

Hakuaika syksyllä 2020 alkaviin LUT-yliopiston maisteriohjelmiin on alkanut. Ensi vuonna tarjolla on 835 aloituspaikkaa yhteensä 35 maisteriohjelmassa.

Maisteriohjelmia on tarjolla Lappeenrannassa, Lahdessa ja Turussa, myös työn ohessa ja etäopintoina. Kandidaattiohjelmat järjestetään Lappeenrannan kampuksella.

LUT-yliopiston brändi- ja viestintäjohtaja Liisa Kuvaja kertoo, että kampanjointi on ollut käynnissä syys–lokakuun vaihteesta lähtien ja jatkuu huhtikuun alkuun saakka.

Kuvajan mukaan LUT pyrkii näkymään vahvasti erityisesti sosiaalisessa mediassa. Moni on saattanutkin nähdä yliopiston markkinointimateriaalia Facebookissa, Instagramissa, televisiossa ja Finnkinon elokuvateattereissa.

Myös Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Studia-messuilla 3.–4. joulukuuta LUT näyttäytyi aktiivisesti. Messuesittelijöinä toimivat yliopiston eri alojen opiskelijat.

– Kotimaan messut ovat vahvasti opiskelijavetoisia. Opiskelijoista koostuva Abitiimi kiertää lisäksi ympäri Suomen noin 250 lukiovierailulla.

Englanninkielisten ohjelmien markkinointi ulottuu Kuvajan mukaan myös ulkomaille.

– Kohdemaitamme ovat Kiina, Vietnam, Intia ja Venäjä. Niissä olemme olleet mukana kansainvälisillä messuilla tänä vuonna. Lisäksi teemme myös muuta markkinointia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Vaikuttaa siltä, että näkyvyyteen on panostettu, ja esimerkiksi Helsingin päärautatieasemalla voi huomata näyttävän banderollin heti raiteille saavuttaessa sekä sisätilojen diginäytöllä pyörivän videomainoksen.

Mainonta ajoittuu Kuvajan mukaan sopivasti samaan ajankohtaan Studia-messujen kanssa.

– Helsingin rautatieasema on yksi uusista paikoistamme näkyä tänä vuonna. Pyrimme siihen, että tavoittaisimme kohderyhmämme mahdollisimman laajasti.

Kuvaja toteaa paikan valikoituneen siksi, että sen kautta kulkee päivittäin satojatuhansia ihmisiä.

– Halusimme olla nimenomaan siellä myös siksi, että meillä on nykyään kaksi kampusta, Lappeenranta ja Lahti, ja haluamme nostaa esille niiden lyhyttä välimatkaa pääkaupunkiseudulta.

Kuvajan mukaan markkinointibudjetti on pysynyt viime vuosien tasolla, mutta hän ei paljasta tarkkaa summaa.

– Meillä on vuosien ajan tehty hyvää markkinointia ja viestintää. Pyrimme aina vertaamaan edellisvuosiin, missä onnistuimme ja missä kannattaisi petrata.

Kuvaja toteaa, että hakijamarkkinointia pyritään tekemään joka vuosi vähän paremmin. Onnistuneita osa-alueita korostetaan ja vähemmän toimivat vaihdetaan.

Hakijamääriin LUT voinee olla tyytyväinen, sillä kokonaishakijamäärä kandidaattiohjelmiin on kasvanut viimeiset kolme vuotta.

Kevään 2019 yhteishaussa tehtiin ennätys, sillä hakijoiden kokonaismäärä tekniikassa oli 9,6 prosenttia eli 175 hakijaa suurempi kuin edellisenä vuonna.

Kauppatieteissä nousua oli 9,4 prosenttia eli yhteensä 225 hakijaa. Kaikkiaan hakijoita oli tekniikkaan 1990 ja kauppatieteille 2625. Aloituspaikkoja syksylle 2019 oli 475.

– Totta kai joka vuosi, kuten tulevanakin vuonna, toivomme maltillista kasvua. Meillä on erinomaiset koulutusohjelmat, joihin toivomme myös hyviä opiskelijoita.

Haku käynnissä

Hakuaika suomen- ja englanninkielisiin maisteriohjelmiin on 2.12.2019–22.1.2020, englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan 8.1.–22.1.2020 ja suomenkielisiin kandidaattiohjelmiin 18.3.–1.4.2020.

LUT-yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä ja kahdeksaa tekniikan alaa: energia-, kone-, ympäristö-, sähkö-, tieto- ja kemiantekniikkaa, laskennallista tekniikkaa sekä tuotantotaloutta.

Lappeenrannan kampuksen uusia hakukohteita ovat laskennallisen tekniikan Business Analytics yhteistyössä LUT-kauppakorkeakoulun kanssa ja kemiantekniikan Water Technology.

Lahden kampuksella uusia ovat tietotekniikan DI-ohjelma Software Product Management and Business ja sähkötekniikan DI-ohjelma DIODI.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat