Paikalliset

Joutsenlampi Vuoksen äärellä tähtien tanssimana

Margarita Avdeeva ja Dmitry Akulinin tanssivat Joutsenlammessa Imatralla.

Ilkka Pohjalainen

Kansainväliset balettitähdet Margarita Avdeeva ja Dmitry Akulinin asettautuvat kuvattaviksi muutamiin Joutsenlammen koreografian asentoihin Imatran Valtionhotellin salissa. Esiintyminen on kuljettanut venäläistanssijoita viimeksi Kiinassa ja Irlannissa, joissa maailmankuulu St Petersburg Ballet Theatre (SPBT) on esiintynyt.

Imatralle he saapuvat uuden vuoden Imatra Ballet -tapahtumaan, jossa Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa esitetään klassikkoteos, Pjotr Tshaikovskin Joutsenlampi. Imatralla he kävivät viime viikolla tapaamassa tapahtuman tuottajaa Mirja Borgströmiä.

 

Sekä Avdeeva (balettiroolissa Odette/Odile) että Akulinin (prinssi Sigfrid) ovat tanssineet Imatralla aikaisemminkin. Estradi on pienempi kuin tavallisesti maailmalla, mutta ammattilaiset saavat teoksen siihen sovitettua. Rothbartin roolin tanssii Pravotorkhov German.

Matkustaminen ja varsinkin pitkät lentomatkat rasittavat tanssijoita, koska siinä joutuu olemaan paikallaan.

– Siirtymiset aikavyöhykkeeltä toiselle aiheuttavat sen, että on univajetta. Jonkin verran pystyy nukkumaan pitkillä lennoilla, kuvailee Avdeeva.

Myös Imatralla on Borgströmin mukaan tultu siihen tulokseen, että tanssijoiden on parasta tulla paikkakunnalle jo esitystä edeltävänä päivänä, jotta valmistautumiseen jää aikaa.

Akulinin kertoo valmistavan itsensä jokaiseen esitykseen henkisesti niin, ettei yleisön reaktioilla ole muuta kuin korkeintaan vielä entisestään kohottavia vaikutuksia. Joskus hienonkaan piruetin jälkeen ei kuulu taputuksia, jos yleisö on pidättyväistä.

Borgström lisää, että baletissa taputtaminen ja yleisön reagointi saavat olla spontaanimpaa kuin vaikka sinfoniakonsertissa.

SPBT esiintyy jatkuvasti suurilla estradeilla ympäri maailman. Esimerkiksi syksyllä Englannin kansallisoopperassa SPBT:n balettia kävi neljässätoista esityksessä seuraamassa yhteensä 35 000 katsojaa. Imatralla seurue esiintyy nyt jo seitsemännen kerran. Tapahtuman suojelijana on valtioneuvos Riitta Uosukainen. Tapahtuman ajan Virran toisessa kerroksessa on vapaapääsyinen taiteilija ja muotisuunnittelija Jukka Rintalan näyttely pop-up shoppeineen.

Imatra Ballet-tapahtuman tuottaa Mirja Borgström, MKB Saimaa Arts and Marketing. Se on aikaisemmin venäläisbaletin kanssa toteuttanut yhteistyössä myös Ballet Olavinlinna-tapahtuman kesällä 2017. Ensi kesänä tuotetaan Haminassa Ballet Bastioni 30.-31.7. juuri ennen Tattoo-tapahtumaa. Haminassa esiintyy kuusikymmentä tanssijaa yhdessä sinfoniaorkesterin kanssa.

Esitykset:

Uudenvuodenpäivänä 1.1.2020 klo 17

Torstaina 2.1. klo 14 ja 18.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ensi vuonna lähes 60 koskinäytöstä – 6.12. tänä vuonna näytöksessä ovat ensi kertaa testissä uudet valot28.11.2019 15.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat