Puheenaihe

Huoltoasema julkaisi bensavarkaaksi epäillyn miehen nimen ja kuvan Facebookissa – oikeus tuomitsikin julkaisijat

Bensavarkaudesta epäillyn miehen kuvan ja nimen julkaiseminen Facebookissa ei hovioikeuden päätöksen mukaan ollut laillista. Kuva ei liity tapaukseen.

Tiia Öhman / arkisto

Helsingin hovioikeus on pysyttänyt Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomion, joka koski polttoaineen anastamisesta epäillyn henkilön nimen ja kuvan julkaisemista Facebookissa.

Asiasta kertoo Helsingin hovioikeus tiedotteessaan.

Käräjäoikeus oli tuominnut kaksi hyvinkääläisen huoltoaseman työntekijää yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Huoltoaseman polttoaineautomaattiin oli kiinnitetty tarra, jonka mukaan varastamalla polttoainetta hyväksyy kuvansa julkaisemisen Facebookissa.

Työntekijät olivat epäilleet miestä polttoaineen anastamisesta ja julkaisseet tämän kuvan ja nimen Facebookissa sekä kehottaneet jakamaan julkaisua edelleen.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että polttoaineen anastamisesta epäillyn henkilön kuvan ja nimen julkaiseminen loukkasi tämän yksityisyyttä, eikä polttoaineautomaattiin kiinnitetty tarra merkinnyt pätevää suostumusta perusoikeutena suojatun yksityiselämän loukkaamiseksi.

Teon rangaistavuutta ei poistanut myöskään poliisin edustajan lehdessä esittämä kannanotto, että teosta ei tulisi seuraamuksia.

OIKAISU kello 11.40: Muutettu otsikkoa vastaamaan paremmin jutun sisältöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat