Pääkirjoitus: Kaikki yhden puolesta

Itä-Suomen kaupungit Lappeenranta, Mikkeli, Kuopio, Joensuu ja Savonlinna sekä alueen maakuntaliitot tavoittelevat yhdessä Euroopan kulttuuripääkaupunki -titteliä Itä-Suomeen vuodeksi 2026. Hanke on edennyt Saimaa-ilmiö-nimellä ja kulttuuripääkaupunkititteliä haetaan Savonlinnan nimissä.

Taas uusi hanke-hanke, joka työllistää ja hyödyttää lähinnä siinä toimivia hankevetäjiä?Turun viestintäjohtaja Saara Malilan puheiden perusteella titteliä kannattaa hakea. Turun tapauksessa hankkeeseen sijoitettu euro toi viisi euroa takaisin, vuosi houkutteli pari miljoonaa vierasta, kaupunki muistetaan maailmalla yhä kulttuuripääkaupunkivuodesta 2011, ja ennen kaikkea turkulaiset oppivat yhdessä tekemisen meiningin. Turkulaiset ovat ylpeitä kaupungistaan ja sen kulttuurista.

Itä-Suomessa yhdessä tekeminen on aloitettu jo hakuvaiheessa, sillä yksinään mikään neljästä maakuntakeskuksesta tuskin olisi voinut menestyksekkäästi kamppailla muita suomalaishakijoita, Tamperetta ja Oulua vastaan. Ei edes Savonlinna oopperajuhlineen ja linnoineen.

Nyt, kun Saimaa-ilmiö on hakuvaiheessa, mukaan kutsutaan kaikkia kiinnostuneita. Saimaan alue on meidän kotiseutuamme, ja sen kulttuuria teemme me kaikki. Korkeakulttuurin lisäksi tavalliset tarinat ja perinne voivat olla osa ohjelmaa. Imatralla, Lappeenrannalla ja koko Etelä-Karjalalla on paljon annettavaa, ja samalla paljon voitettavaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat