Paikalliset

Rajavartiolaitos osallistuu Puolustusvoimien pääsotaharjoitukseen Kaakko 19

Kuvituskuva.

Rajavartiolaitos.

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Kaakko 19 järjestetään Kaakkois-Suomen alueella 27.11.–4.12.2019. Tavoitteena on harjoitella Puolustusvoimien yhteisten suorituskykyjen käyttöä Rajavartiolaitoksen kanssa sekä valmiutta vastata nopeasti kehittyviin tilanteisiin Kaakkois-Suomen alueella. Kaakko 19 on myös Rajavartiolaitoksen tärkein sotilaallinen harjoitus vuonna 2019.

 

Harjoituksessa vahvistetaan Rajavartiolaitoksen roolia monialaviranomaisena, joka kykenee vastaamaan nopeasti yhteiskunnan erilaisiin häiriötilanteisiin itsenäisesti sekä yhteistoiminnassa Puolustusvoimien kanssa, Rajavartiolaitos kertoo tiedotteessa.

 

Rajavartiolaitoksesta harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä. Koko Kaakko 19 harjoitusjoukon vahvuus on enimmillään noin 12 000 henkeä, ja tästä joukosta Rajavartiolaitoksen osuus on noin 850 henkeä. Harjoitusjoukoissa on osallistujia kaikista Rajavartiolaitoksen hallintoyksiköistä. Rajavartiolaitoksen harjoitusosuuden johtaa Kaakkois-Suomen rajavartiosto, ja Rajavartiolaitoksen harjoituksen johtajana toimii everstiluutnantti Juha Kivelä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat