Paikalliset

Milloin Imatralle tulee koirapuisto? – Suunnitelmat makaavat yhä

Koirat kaipaavat omaa tilaa. Aihekuva.

Arkisto / Marianna Simo

Koirapuisto rakentaminen Imatralle tuli suunnitelmien mukaan alkaa vuonna 2019, mutta suunnitelmat kaatuivat säästösyistä.

Paikkoja on selvitelty, suunnitelmat ovat olemassa, mutta tällä hetkellä rahoitus ja lopullinen päätös uupuvat.

Alustavan kustannusarvion mukaan yksi koirapuisto tulisi kustantamaan noin 30 000 euroa 3 000 euron vuotuisine ylläpitokustannuksineen.

Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen toteaa, että kallein investointi projektissa on aita. Sen lisäksi toiveena olisi saada alueelle parkkipaikka ja valaistus.

Hän kuitenkin näkee, että puiston tulisi palvella koiria omistajineen parhaalla mahdollisella tavalla kymmeniä vuosia, joten sen tulisi olla riittävän iso.

– Toki jos tarkkaan lasketaan ja tingitään laadussa, kustannuksissa voidaan tulla alaspäin.

 

Viime vuonna aiheesta järjestettiin kysely, jossa selvitettiin ensimmäisen koirapuiston sijoituspaikkaa. Luhtasen mielestä kysely oli onnistunut, sillä vastauksia tuli hyvin.

Kaikki kohteet saivat ääniä, mutta Karhumäki nousi kuitenkin parhaaksi sijoituspaikaksi. Eri puolilla kaupunkia asuvia ajatellen puistoja tulisi olla useampia.

– Meillä on tietysti hirmu hyvät maastot liikkua, mutta mahdollisuus koiran irti pitämiseen puuttuu.

 

Luhtanen toteaa, että asiasta keskustellaan säännöllisesti ja asian lykkääntymistä ihmetellään – onhan aihe ollut pinnalla vuosia.

– Kaikissa tämän kokoisissa kaupungeissa on koirapuisto. Työ sen eteen on tehty, mutta aina joudutaan vetoamaan siihen, että ei ole rahaa.

Palaute kaupungille on viime aikoina ollut vähäistä, mutta Luhtanen uskoo keskustelun vilkastuvan tuttuun tapaan kevättä kohden.

On myös esitetty, että yhdistys tai vastaava taho ottaisi puiston perustamisen tehtäväkseen. Luhtanen näkee sen positiivisena, mutta toteaa, että asia ei ole tähän asti edennyt sen työläyden vuoksi.

– Puisto ei ole välttämättä talkoovoimin tehtävissä. Se vaatisi sitoutuneen porukan ja paljon työtä.

Imatran Kennelkerhon sihteeri ja hallivarausvastaava Pauliina Havo kertoo, että tavallinen koiraharrastaja voi vuokrata hallia omaan käyttöön, mutta ei pentutreffitarkoitukseen, jossa pennut leikkivät keskenään.

– Pentutreffit siten, että pennut ovat hihnassa ja esimerkiksi koulutettavana, niin on taas eri asia. Pentujen kanssa on otettava erityisesti huomioon pissasakko, joka on 10 euroa vahingolta.

Rajoituksia ei hallin käyttöön muuten ole.

– Agilityesteissä tulee rajoitteet koiran turvallisuuden kannalta ja niitä on myös hyvin haastava siirtää yksin. Mattoa ei saa vahingoittaa raahaamalla esteitä.

Puistolle olisi tarvetta

5-kuukautisen kääpiöbullterrierin omistaja Saara toteaa koirapuistojen olevan kohtaamispaikkoja pennuille ja aitojen sisällä olevan turvallista temmeltää.– Aina vaan parempi, jos paikalla on samaan aikaan fiksuja aikuisia koiria.Hän kaipaa lämmintä tilaa, jossa pitää pentutreffejä ja treenejä säältä suojassa myös talvella.– Onneksi yksityishenkilöillä on aidattuja pihoja, jossa mekin saamme käydä leikkimässä ja harjoittelemassa käskyistä tärkeintä eli luokse tuloa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaivatun koirapuiston tekeminen talkoovoimin ei ole ottanut tuulta alleen – Imatra tähtää kunnianhimoiseen lopputulokseen: "Emme halua puolivillaista sätöstelyä"3.1.2019 06.00
Täysin turhaa vai loistava idea? – näin imatralaiset kommentoivat koirapuiston tarvetta kyselyssä2.5.2018 15.17
Kysely on päättynyt – imatralaisten suosikki koirapuiston paikaksi on selvillä2.5.2018 15.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat