Paikalliset

Imatran kävelykadulle pop up -kojuja – Yhdistys tai pienyrittäjäkin voi vuokrata

Arkistokuva Koskenpartaan joulutunnelmista.

Imatran kaupunki

Imatran kaupunki kokeilee pop up –kojuja Imatrankoskella. Kojut ovat yksi pieni keino luoda uudenlaista elämää keskustaan. Idea sai alkunsa kesällä kuntalaisille suunnatusta ideakyselystä ja Imatrankosken yrittäjien esille nostamista toiveista.

Kojuja on tilattu neljä ja ne tullaan sijoittamaan talvikaudeksi kävelykadulle. Kesäksi kojut siirretään Inkerinaukion reunalle. Kojujen sijoittelussa on otettu huomioon se, etteivät ne saa haitata olemassa olevien yritysten toimintaa.

Myyntikojut ilmestyvät katukuvaan viimeistään 16.12.

─ Ajatus on, että pienyrittäjät ja erilaiset yhdistykset voivat hyvin matalan kynnyksen -periaatteella vuokrata kojuja omien tuotteidensa myyntiin. Ne tulevat olemaan käytössä läpi vuoden, apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino kertoo.

Myyntikojujen hankintahinta on 2000 euroa kappaleelta. Puuosien pitäisi saapua Imatralle marraskuussa, minkä jälkeen Saimaan Virta kokoaa ja maalaa ne Valtionhotellin ja Inkerianaukion sävymaailmaan sopiviksi. Kojuissa on sähköt.

─ Kojut omistaa kaupunki, mutta niiden ylläpitäjänä toimii Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelu (Kipa). Imitsi-yhdistys toimii operaattorina, joka vastaa koppien varauksista ja vuokrasopimuksista, kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen selventää työnjakoa.

Kojujen vuokraamiseen luodaan mahdollisimman joustavat käytännöt ja hintaluokittelut, jotta pienilläkin toimijoilla on mahdollisuus hyödyntää niitä. Vuokra nivotaan tori- ja myyntipaikkojen hinnoitteluun. Myyntikojuja voi jo varata Imtsiltä (040 550 33 27, [email protected]).

─ Olisi hienoa, jos saisimme heti joulun alla paikallisia esittelemään ja myymään tuotteitaan. Se toisi joulun ajalle ihan uudenlaista elämää kävelykadulle, Imitsin toiminnanjohtaja Mervi Leinonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat