Paikalliset

Imatra ei enää kippaa lumia Vuokseen – Uusi lumenkeräyspaikka Kuparilla

Kuparin lumenkippauspaikka.

Imatran kaupunki.

Imatran kaupunki luopuu aurauslumen kippaamisesta Vuokseen. Lumenkaadosta Pässiniemestä virtaan luovutaan ympäristösyistä ja Fortumin vaatimuksesta. Lumen mukana Vuokseen voi päätyä sellaista materiaalia, joka ei ole vesistölle tai padon rakenteille hyväksi, kaupunki kertoo tiedotteessa.

─ Me kokeilemme nyt tämän talven uutta lumenkeräyspaikkaa ja arvioimme sitten kokemuksia siitä, onko paikka hyvä, tilaajainsinööri Ville Pesu sanoo.

Uusi paikka aurauslumelle on osoitettu Kuparilta vanhalta, tyhjillään olevalta teollisuustontilta, jossa aikanaan sijaitsi kuparitehdas ja sodan jälkeen Enso Gutzeitin mäntyöljytehdas.

Tontille on varattu kaksi lumenkaatoaluetta, joista pienempi on vara-alue.

─ Alue on sikäli valmis tähän toimintaan, että siellä ei tarvitse tehdä kuin pientä puuston raivausta ja pintamaan poistoa. Sulamisvesien osalta hyödynnetään vanhoja laskeutusaltaita ja metsää. Alueella tehtänee myös sulamisvesien ohjausta, Pesu sanoo.

Kuparin alueen asutus on otettu suunnittelussa huomioon. Kaikki liikennöinti alueelle tapahtuu Terästehtaantien kautta.

Kuparin keräysalueelle sallitaan myös yksityisten henkilöiden tuomia lumikuormia. Lumenajoa alueelle tehdään on klo 6-18 välisenä aikana. Muina aikoina alue suljetaan puomilla. Vanha Vuoksen lumenkippauspaikka suljetaan puomilla.

Vuosittain kaupungin alueelta kerättävien lumikuormien määrät vaihtelevat. Viime vuonna Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelu (KIPA) ajoi 1200 lumikuormaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat