Paikalliset

Poliisi epäilee: Imatran keskustassa saatiin haltuun pankkikortti, jolla saatiin yli 20000 euron arvosta rahaa ja tavaraa

98-vuotiaan naisen luottokortti vietiin Hyvinkään sairaalasta, ja sillä tehtiin kolme 500 euron automaattinostoa. Kuvituskuva.

Aulikki Jääskeläinen

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Imatran rikostutkinnassa on saatu valmiiksi esitutkinta koskien epäiltyä törkeää maksuvälinepetosta.

Poliisi epäilee, että erityisen haavoittuvassa asemassa olleelta mieheltä saatiin Imatran keskustassa elokuussa 2019 ilman väkivaltaa tämän pankkikortti ja tunnusluku, minkä jälkeen hänen pankkikortilla on tehty yli 20 000 euron arvosta luvattomia nostoja tai ostotapahtumia Imatran ja Helsingin välillä, maksutapahtumien painottuessa etupäässä pääkaupunkiseudulle.

Esitutkinnan aikana useita henkilöitä on ollut kiinniotettuna tai pidätettynä, yksi on ollut vangittuna ja kolme henkilöä on määrätty matkustuskieltoon. Poliisi epäilee kuuden noin 15-25 vuotiaan henkilön syyllistyneen asiassa rikokseen.

Esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella poliisi epäilee vuonna 2000 syntyneen helsinkiläisen nuoren miehen toiminnan olleen rikoskokonaisuuden kannalta merkittävin. Rikoksesta epäillyt asuvat Imatralla tai pääkaupunkiseudulla.

Esitutkintakokonaisuus on saatettu syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat