Paikalliset

Maakunnan päättäjät saavat Sampolta mysteeriboksit – laatikoiden sisältö paljastuu vasta avattaessa

Mysteeriboksit lähdössä valtuutetuille.

Sampo

Saimaan ammattiopisto Sampo toteuttaa tempauksen, jossa maakunnan kaupunkien ja kuntien valtuustojen ja opetukseen liittyvien lautakuntien jäsenet saavat ammatillisen koulutuksen mysteeriboksin.

Laatikot jaetaan päättäjille pääosin marras-joulukuun kokousten yhteydessä, mutta muutamia bokseja on jo jaettu.

Mysteeriboksien tavoitteena on tuoda ajankohtaista tietoa alueen päättäjille ja aktivoida heitä ammatillisesta koulutuksesta käytävään keskusteluun. Laatikoiden sisältö paljastuu vasta avattaessa.

 

Saimaan ammattiopisto Sampo kouluttaa ison osan Etelä-Karjalan työntekijöistä. Siksi on tärkeää, että omistajakuntien päättäjillä on ajankohtaista tietoa Samposta ja ammatillisesta koulutuksesta.

– Mysteeriboksit ovat yksi väylä tiedottamiseen, kertoo hankkeen projektipäällikkö Pauliina Papunen.

Ammatillisen koulutuksen tehtävänä on uusien ammattilaisten kouluttamisen lisäksi osaamisen kehittäminen ja yritysten liiketoiminnan edistäminen.

Toiminnan mahdollistamiseksi yhteistyö työelämän ja muiden alueen toimijoiden kanssa on välttämätöntä.

Sampossa halutaan vahvistaa yhteistyötä myös omistajakuntien kanssa.

Ajankohtaisia ja erityisiä toimenpiteitä Sampossa ovat muun muassa robotiikkaan linkittyvän testaus-, kehittämis- ja innovaatioympäristön luominen Imatralle ja liikkuvan oppimisympäristön SampoMobiilin tarjoamat palvelut maakunnissa.

 

Mysteeriboksien myötä Sampo on käynnistänyt #kehuammattilaista-somehaasteen, jolla halutaan nostaa ammattilaisia esille ja saada hyvää mieltä aikaan.

Somehaasteeseen osallistuva henkilö jakaa omia hyviä kohtaamisiaan ammattilaisten kanssa sosiaalisen median tileillään ja käyttää postauksissaan #kehuammattilaista-aihetunnistetta.

Kehuttava ammattilainen voi olla minkä tahansa alan edustaja ja millä tahansa koulutustaustalla, ja haasteen voi ottaa vastaan kuka vain.

Somehaaste on mukana päättäjien mysteeribokseissa. Sampo toivoo erityisesti päättäjien osallistuvan aktiivisesti somehaasteeseen.

Mysteeriboksit ja somehaaste ovat osa Opetushallituksen rahoittamaa MyVET-hanketta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat