Puheenaihe

Poliisi käräytti viikonlopun aikana useita "pimeitä takseja" – muistuttaa luvanvaraisuudesta: "Vievät leivän lakeja noudattavien pöydästä"

Kuvituskuva.

Toni Forssell / arkisto

Poliisi kertoo paljastaneensa useita "pimeitä takseja" viikonlopun aikana Oulussa.

– Luvattomat taksit vievät leivän lakeja noudattavien yrittäjien pöydästä, poliisi muistuttaa tiedotteessaan.

Poliisi iski valvonnalla ilman liikennelupaa henkilöitä kuljettaviin ajoneuvoihin.

Liikenteessä tavattiin useita ajoneuvoja, jotka kuljettivat henkilöitä korvausta vastaan ilman vaadittavaa liikennelupaa ja taksinkuljettajan ajolupaa. Lisäksi ajoneuvojen rekisteröintivelvollisuus luvanvaraiseen liikenteeseen oli laiminlyöty.

Poliisin selvitysten perusteella Oulun talousalueella liikennöi viikoittain useita kymmeniä harmaata taloutta harjoittavia "pimeitä takseja", jotka eivät hoida ammattimaiseen liikenteenharjoittamiseen liittyviä elinkeino- ja arvonlisäveroja sekä muita takseille kuuluvia velvoitteita, kuten vakuutusmaksuja ja yritysten kirjanpitovelvollisuutta.

Luvatonta henkilöliikennettä harjoittaneet saivat sakon ja heidän toiminnastaan tehtiin ilmoitus Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille, Verottajalle ja Liikennevakuutuskeskukselle.

Poliisi muistuttaa samalla taksilakia koskevista määräyksistä, joita ovat muun muassa yrityskohtainen taksiliikennelupa, kuljettajan ajolupa, taksivalaisinvelvoite ja hinnoitteluperusteiden ilmoittaminen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat