Paikalliset

Imatran poliisiaseman rikostutkijat ovat selvitelleet laajaa perämoottorivarkauksien sarjaa – jäljet johtivat Puolaan

Kuvituskuva.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Imatran poliisiaseman rikostutkijat tutkivat perämoottorivarkauksien sarjaa Parikkalan ja Savonlinnan alueella.

Poliisi epäilee useita perämoottoreita anastetun syyskuun alkupuolella Parikkalan ja Savonlinnan väliseltä alueelta.

Perämoottoreiden omistajien ilmoitettua asiasta poliisille anastetut moottorit on etsintäkuulutettu ja Schengen-alueen yhteisen tietojärjestelmän tietojenvaihdon avulla useita perämoottoreita on takavarikoitu Puolassa, kun niitä yritettiin kuljettaa EU-alueen ulkopuolelle.

Esitutkinnassa on nimetty useita henkilöitä rikoksesta epäillyksi ja heidät on etsintäkuulutettu.

Nyt tutkittavana olevassa rikossarjassa Puolan viranomaisten hallussa on enemmän Suomesta varastetuksi epäiltyjä perämoottoreita kuin Suomen poliisi pystyy anastetuksi vahvistamaan.

Poliisi muistuttaa yleisesti hyvästä käytännöstä, että jokaisella olisi omasta arvo-omaisuudesta olemassa valokuvia sekä omaisuuden yksilöivät tunnisteet ja numerosarjat tallessa. Lisäksi on ensiarvoisen tärkeää, että tapahtuneista rikoksista ilmoitetaan viipymättä poliisille.

Mikäli poliisille ei tehdä rikosilmoitusta ja poliisi ei pysty varmistumaan moottorin laillisesta omistajasta, mahdollisesti anastettu omaisuus saatetaan palauttaa paikallisen lainsäädännön mukaisesti henkilöille, keiden hallusta omaisuus on takavarikoitu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

UV: Kaksi oppilasta otti yhteen Kosken koululla – poliisi ja ambulanssi paikalle20.9.2019 08.21
Parikkalassa viikon verran kadoksissa ollut mies löytyi – poliisi epäilee miehen suistuneen autollaan ulos tieltä16.9.2019 07.55
Poliisi varoittaa yleistyvästä nettipetostelusta – "Netissä rahaa pyytävät, tuntemattomat henkilöt ovat poikkeuksetta liikkeellä huijausaikeissa"26.8.2019 19.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat