Urheilu

Näin Mersu-pomo selitti kohumääräystä Bottakselle – "Ei ollut mukava ilmoitus"

Valtteri Bottas

Mirja Hussain

Mercedes–talli epäonnistui Singaporen F1-kilpailussa pahasti Lewis Hamiltonin jäätyä neljänneksi ja Valtteri Bottaksen viidenneksi. Mercedes tyri taktiikassaan pidettyään Hamiltonia liian pitkään radalla.

Mercedes kohautti myös tallimääräyksellään. Talli käski Valtteri Bottasta hidastamaan, jotta Hamilton pääsisi Bottaksen edelle.

Perusteena oli, että Bottas pidätteli takanaan Red Bullin Alexander Albonia. Mercedes halusi pelastaa suuremman pistepotin.

– Ei ollut mukava ilmoitus, mutta muiden hyöty aikaisesta varikkovisiitistä oli suurempi kuin kukaan odotti. Siksi käskimme Valtteria pitämään Albonia takana, jotta Lewis ei joutuisi Albonin taakse, kommentoi Mercedeksen tallipomo Toto Wolff.

Wolff oli Bottaksen puolesta pahoillaan.

– Tulos olisi ollut meille huonompi, jos Valtteri ei olisi tehnyt niin. Olemme sen paikan hänelle velkaa.

Viime vuonna Sotshissa Wolff oli Bottaksen puolesta pahoillaan, kun tältä vietiin voitto tallimääräyksellä ja Hamilton sai ajaa maaliin ykkösenä. 

Sebastian Vettel palasi F1–kisoissa voittajaksi Singaporessa yli vuoden tauon jälkeen ajettuaan. Kausi on ollut Vettelille yhtä tervanjuontia, joten henkisesti voitto olikin hänelle hyvin tärkeä.

– Kauden alku oli meille vaikea. Viime kisoissa olemme heränneet eloon. Olen hyvin onnellinen hienon kisan jälkeen, Vettel sanoi F1:n tv–haastattelussa.

Ferrari nappasi kisasta kaksoisvoiton. Paalulta startannut Charles Leclerc ajoi toiseksi. Kimi Räikkönen keskeytti.

 

 

Bottaksen mukaan Mercedeksellä on sovittu, että edellä ajavalla on taktiikan hyödyntämisessä etuoikeus. 

– Meillä oli eri taktiikat Lewisin kanssa. Pysähdyin aiemmin. Jos olisi ollut minun valinta ja minulla olisi ollut edellä ajavana etuoikeus, olisi ollut jotain mahista, mutta kärsin vähän huonosta aika-ajosta, Bottas kertoi C Moren tv-haastattelussa.

Lauantain aika-ajojen jälkeen Bottas oli ollut vihainen, koska Hamilton ei noudattanut herrasmiessopimusta, vaan paineli Bottaksen ohi lämmittelykierroksen lopussa. Sen takia Bottas ei saanut lämmiteltyä renkaitaan kunnolla. 

Bottaksen mukaan asiat selvitettiin tiimin sisäisessä palaverissa. 

– Juteltiin asiat selväksi. Tietenkin olivat huolissaan, teenkö ensi kerralla saman jutun Lewisille, Bottas valotti.

Kun C Moren haastattelija Mervi Kallio kysyi, mitä oppia Singaporen kisaviikonlopusta saatiin, antoi Bottas sarkastisen kommentin viitaten ilmiselvästi Hamiltonin tekosiin. 

– Pitää päästä aika-ajoissa parempaan ruutuun. Tavalla tai toisella.

Bottaksen tilanne MM-taistossa on jo epätoivoinen. Hamilton kasvatti johtonsa 65 pisteeseen, kun ajamatta on enää kuusi kilpailua. 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat