Paikalliset

ISS ja kaupunkikonserni solmivat tänään sähkön hankintasopimuksen – hankinnan arvo on noin 4,5 miljoonaa euroa neljässä vuodessa

Kuvituskuva.

Riitta Ketola

Imatran kaupunki ja Mitra Imatran Rakennuttaja Oy ovat tänään solmineet Imatran Seudun Sähkön (ISS) kanssa sähkön hankintasopimuksen.

Hankinta koskee aikaa 1.1.2020–31.12.2021. Sopimukseen sisältyy optiomahdollisuus vuosille 2022 ja 2023.

Sopimus mahdollistaa Imatrankoskesta tuotetun lähisähkön käytön.

─ Minusta on hienoa että kilpailutuksen voitti paikallinen toimija, jolloin sähkönhankintaan käytettävää rahaa jää kaupunkiin ja se lisää osaltaan elinvoimaa tänne, kaupungininsinööri Päivi Pekkanen sanoo.

Hankinnan kohteena on sähkön ostoa yhteensä noin 28 000 MWh/ vuosi. Tämä jakautuu kaupungin noin 9 000 MWh/vuosi ja Mitran noin 19 000 MWh/vuosikulutukseen. Suurin osa kaupungin sähkötarpeesta kohdistuu katuvalaistukseen.

Hankinnan kokonaisarvoarvio optiovuosineen on kaupungin osalta 1,4 miljoonaa euroa. Kokonaisuudessa Mitra mukaan luettuna neljän vuoden aikana sopimuksen arvo on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Hankinta kilpailutettiin viime vuonna. Kilpailutukseen osallistui kaikkiaan kahdeksan sähköyhtiötä. Tällä hetkellä Imatra ostaa sähkönsä Parikkalan Valolta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat