Paikalliset

Lapset palaavat kouluihin ensi viikolla – näin Imatralla on parannettu kouluteiden turvallisuutta

Kuvituskuva.

Kesän aikana on Kosken ja Vuoksenniskan koulujen ympäristöissä Imatralla on tehty liikenneturvallisuutta parantavia toimia.

 

Vuoksenniskan koulukeskukseen liittyviä kevyen liikenteen ja suojateiden turvallisuuteen liittyviä parannuksia on tehty muun muassa Vuoksenniskantiellä, vanhan Kaukopään koulun lähettyvillä, Leppärinteellä ja Metsärinteellä.

Suojateiden maalauksia on parannettu ja suojateille on lisätty suojateiden merkkien heijastinvarsia. 

Vuoksenniskalle on tulossa myös kokonaan uusi pyörätie Bio Vuoksen mäeltä Havurinteen kautta koululle saakka. 

Kosken koulukeskuksen ympäristössä on parannettu suojateiden näkyvyyttä parantamalla suojateiden maalauksia ja lisäämällä heijastinpylväitä suojatiemerkkeihin koululta Pistetalojen liikenneympyrään saakka.

Liikennenopeuksia lasketaan Vuoksentiellä 30 kilometriin tunnissa Virtakujan ja nykyisen saattopysäköintialueen välillä. Kanavakadulta kielletään läpiajo.

 

Imatran kaupunki on laatinut liikenneturvallisuussuunnitelmat, joiden tarkoituksena on parantaa kouluteiden turvallisuutta. Suunnitelmien mukaisesti koulujen liikenneturvallisuuteen liittyviä töitä jatketaan. 

– Olemme laatineet Vuoksenniskan ja Kosken koulukeskuksen turvallisista reiteistä kartat lasten huoltajille. Tiedotteet jaetaan vanhemmille myös Wilman kautta, kertoo projektipäällikkö Mari Routti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuoksenniskan koulukeskuksen taideteoksen tehnyt Jarkko Liutu toivoo prosenttiperiaatteen tulevan lakisääteiseksi myös Suomessa – imatralaislähtöinen kuvanveistäjä työskentelee nyt unelma-ammatissaan2.8.2019 06.00
Monet koulut suosittavat, että kaikki lapset eivät pyöräilisi kouluun – ”Monta sataa kertaa turvallisempi liikuntalaji kuin vaikkapa jalkapallo”1.8.2019 08.00
Tiedekoulu aloittaa Lappeenrannassa elokuussa – tiedettä itse ratkoen ja kokeilemalla: "Merkittävä panostus tulevaisuuteen"31.7.2019 08.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat