Paikalliset

IPV:n loppukausi kimurantti monella tapaa – sijan 7 suhteen tilanne ratkeaa perjantaina

Kuvituskuva.

arkisto / Veera Visuri

Superpesiksessä on pelaamatta 5–6 kierrosta joukkueesta riippuen. Tilanne on IPV:n osalta vielä kimurantti monesta eri kulmasta.

Sarjatilanne on tällä hetkellä IPV:n osalta seuraava:

Sijat 6–8 pudotuspeleihin

6. Raahe 38 pistettä (5 ottelua jäljellä)

7. Seinäjoki 37 pistettä (5 ottelua jäljellä)

8. IPV 28 pistettä (5 ottelua jäljellä)

 

Sijat 9–11 päättävät kauden

9. Kankaanpää 27 pistettä (5 ottelua jäljellä)

10. Kitee 25 pistettä (6 ottelua jäljellä)

11. Siilinjärvi 21 pistettä (5 ottelua jäljellä)

 

Sijat 12–14 karsimaan sarjapaikasta

12. Kempele 21 pistettä (6 ottelua jäljellä)

13. Koskenkorva 17 pistettä (5 ottelua jäljellä)

14. Alajärvi 16 pistettä (6 ottelua jäljellä)

 

IPV:llä on teoriassa mahdollisuus nousta vaikka sarjan kutospaikalle, mutta se vaatisi vähintään neljää voittoa ja samalla Pattijoen romahtamista. Viime aikojen vireellä ainakaan jälkimmäinen vaihtoehto ei ole todennäköinen.

Sijan 7 suhteen tilanne ratkeaa perjantaina, kun IPV matkustaa Seinäjoelle pelaamaan. Mikäli tuosta ottelusta IPV pystyy ottamaan kolmen pisteen voiton, niin loppukierroksilla riittää sijoituksen suhteen vielä spekuloitavaa.

Viimeinen pudotuspeleihin oikeuttava paikka, sija 8, on tällä hetkellä IPV:n omissa käsissä. IPV ohittaa vertailussa Kiteen, vaikka he tänään nousisivatkin tasapisteisiin. Kankaanpää on pisteen päässä samalla ottelumäärällä.

Tiistainen voitto Siilinjärvestä teki IPV:n karsintapeleistä varsin epätodennäköisiä. Koskenkorvan ja Alajärven pitäisi saada aikaan hurja voittoputki samalla IPV:n kompuroidessa, että punaiset romahtaisivat kahdelle viimeiselle sijalle. Siilinjärvi taas on yhä IPV:stä iskuetäisyydellä varsinkin kun joukkueet kohtaavat ensi viikolla Siilinjärvellä. Tuosta ottelusta SiiPe tarvinnee puhtaan voiton.

Todennäköisin skenaario IPV: lle on taistelu sijasta kahdeksan yhdessä Kiteen ja Kankaanpään kanssa. Mukaan lyöttäytyy mahdollisesti myös Kempele, mikäli hoitavat rästiottelustaan uuden pelinjohtaja Petri Puliaisen johdolla voiton.

IPV:n isoimmat ottelut ennakkoon ovat Koskenkorvaa ja Siilinjärveä vastaan. Arvoituksellisin taas tulevan perjantain Seinäjoen vierailu, jossa todella laadukkaan rosterin omaava, mutta epätasaisesti pelannut Seinäjoki voi tarjota kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Lisäksi päätöskierroksen ottelu Kouvolassa on suuri mysteeri toistaiseksi. Mikäli sijoista 1–4 taisteleva Kouvola on ennen tuota ottelua sijoituksensa sementoinut, niin viime vuosien perusteella kärkijoukkueet tulevat merkityksettömiin peleihin nuorella joukkueella ykköstähtiä lepuuttaen.

IPV:n loppuohjelmassa on huomioitavaa sekin, että viimeisestä viidestä ottelusta neljä pelataan vieraskentällä.

IPV:n pelit

2.8. Seinäjoki (vieras)

3.8. Koskenkorva (vieras)

8.8. Siilinjärvi (vieras)

11.8. Hyvinkää (koti)

13.8. Kouvola (vieras)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat