Paikalliset

Timo Kallio ja Jere Nuppola ovat tulessa taas viikonloppuna – sivuvaunukaksikko härnää jo MM-miehiäkin

Pärnun kisoissa käytiin kovaa taistoa ykköspaikasta.

Edgar Seemendi

Imatralaiskaksikko Timo Kallio ja Jere Nuppola lähtee hakemaan hyvää sijoitusta Alastarossa käytävistä sivuvaunujen kilpailuista.

Tällä hetkellä Rockmotorsport Avant Rentin tiimissä ajavat miehet ovat SM-pisteissä jaetulla ykkössijalla Tero ja Joni Mannisen pyöräkunnan kanssa.

Tulevissa kilpailuissa nähtäneen kovaa kamppailua kärkisijoista, sillä Alastaroon on tällä hetkellä ilmoittautunut myös MM-sarjasta visiitin Suomen radoille tekevä kaksikko Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen.

– Hauskaa tulee olemaan ja hienoa, että päästään tällaisten tyyppien kanssa ajamaan kilpaa. Tälle kaudelle on saatu vauhtikin nostettua uuden pyörän kanssa sille tasolle, että pystyy MM-miehiäkin jo vähäsen härnäämään, miettii Nuppola.

 

Luottamusta sivuvaunukilpuriin löytyi edellisissä kilpailuissa, jotka käytiin Virossa, Pärnun Auto24ring-moottoriradalla.

Ennen kisaviikonloppua tiimi sai kilpapyörään uuden alustan, jolla päästiin eroon koko alkukautta vaivanneista kääntymis- ja pito-ongelmista.

Virossa ajettiin kaksi kilpailulähtöä, joita molempia häiritsi sateet, jotka pyörivät alueella ukkosten saattelemana.

Ensimmäinen kisa ajettiin "puolihullussa" kelissä, eli sade oli kastellut radan, mutta ennen kisaa ajourat olivat kuitenkin ehtineet kuivaa sen verran, että saderenkailla ei kannattanut enää lähteä kilpailuun.

Kilpailussa imatralaiset pääsivät hyvään vauhtiin ja yritystä nousta ykköspaikallekin nähtiin, mutta ohituspaikat olivat vähissä.

Toinen sivuvaunulähtö ajettiin täysin sadekelissä. Hyvän lähdön myötä miehet pitivät kärkipaikkaa useamman kierroksen ajan, mutta joutuivat kuitenkin antautumaan Mannisten tiimille ja maaliin ajettiin jälleen toisena.

– Lauantain kisa meni hienosti, vaikka ohitukseen ei pystytty yrityksestä huolimatta ja sunnuntain kilpailussa ei vaan päästy kovempaa, tai kuljettajalta loppui vaan munat kesken, tuumii kuljettaja Kallio.

 

Tiimillä on nyt vahva luotto pyörään ja omaan tekemiseen, joten odotettavissa on hienot ja jännittävät kilpailut.

– Pyörästä on löytynyt nyt ne säädöt, mitä ollaan etsitty ja pienistä jutuista enää kiinni, että saadaan vauhtia nostettua vielä pykälällä, kertoo Kallio.

Sivuvaunujoukkueella on vielä Suomen kisoista ajettavana yhteensä neljä kilpailulähtöä, joista kaksi ajetaan tulevana viikonloppuna Alastarossa 27.–28.7.

Lisäksi on SM-kauden finaali, jonka viimeiset kaksi kilpailua käydään Virtasalmen Motoparkissa 17.–18.8.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Juha Kallio ajoi kolmanneksi Pärnussa: "Minulle oli eduksi, että molempien päivien kilpailut ajettiin sateella"16.7.2019 07.50
Imatralaiset Timo Kallio ja Jere Nuppola johtavat sivuvaunuluokan SM-sarjaa – seuraavaksi ajetaan kilpaa Pärnussa3.7.2019 12.37
Niki Tuuli nousi palkintopallille Moto2-kisassa, mutta imatralainen ei ollut tyytyväinen: "Itselleni sopii valitettavan huonosti puolihullu keli"15.7.2019 08.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat